Βενιζέλος: Ο Καμμένος γελοιοποιεί τον ρόλο του υπουργού - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Ο Καμμένος γελοιοποιεί τον ρόλο του υπουργού

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνοντας ότι το μόνο κριτήριο που έχει το κυβερνητικό σχήμα είναι να συνεχίσουν να παραμένουν στην εξουσία.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων «γελοιοποιεί το ρόλο του ως κυβερνητικού εταίρου και υπουργού» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 προσθέτοντας ότι γελοιοποιεί το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης, γελοιοποιεί ένα εθνικό θέμα, όπως είναι το ζήτημα των σχέσεών μας με τα Σκόπια διότι η συμπεριφορά αυτή είναι μία συμπεριφορά που αντιβαίνει στην κοινή λογική και ισοπεδώνει τα πάντα.»

Οπως είπε οι κυβερνητικοί εταίροι δεν έχουν κανένα αξιακό κριτήριο και το μόνο κριτήριο είναι «η συνέχιση της παραμονής στην εξουσία, και μάλιστα με έναν τρόπο που παραβιάζει κάθε έννοια δημοκρατικής αρχής και ευαισθησίας. Διότι εδώ διαφωνούν στα ουσιώδη, προετοιμάζουν το πολιτικό διαζύγιό τους, αλλά βεβαίως παραμένουν και ασκούν την εξουσία.»

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η συμφωνία των Πρεσπών υπεγράφη, επειδή ο κ. Καμμένος άναψε πράσινο φως στον κ. Τσίπρα.

«Με τη θετική ψήφο που έδωσε στη διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας, στην πραγματικότητα συνυπέγραψε τη σύμβαση αυτή, την οποία καταγγέλλει ως αντίθετη στα εθνικά συμφέροντα και στον ιδεολογικό πυρήνα –εάν υπάρχει κάτι τέτοιο– των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Και έρχεται τώρα η θεωρία των 180 ψήφων ή του δημοψηφίσματος. Η συμφωνία αυτή δεν αφορά το άρθρο 28 παράγραφος 2 του Συντάγματος, που προβλέπει ότι με 180 ψήφους κυρώνονται εκείνες οι διεθνείς συμβάσεις με τις οποίες μεταφέρονται, κατά το Σύνταγμα αρμοδιότητες σε όργανα διεθνών Οργανισμών. Αυτό συμβαίνει με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Ευρωζώνη, με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, όχι με το πώς διευθετούμε το ζήτημα του ονόματος και τη χρήση του ονόματος με τη γειτονική μας χώρα. Δεν απαιτείται ούτε καν πλειοψηφία 151 που ακούω, η οποία σημαίνει απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των βουλευτών. Αυτό προβλέπεται στο άρθρο 28 παράγραφος 3 του Συντάγματος, όταν έχουμε διεθνή σύμβαση που συνιστά περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας.

Εδώ δεν έχουμε περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας, περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας έχουμε όταν μετέχουμε σε ένα διεθνές γίγνεσθαι, όπως είναι, για παράδειγμα, η συμμετοχή της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ, εκεί έχουμε περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας και γι’ αυτό η κυβέρνηση Ράλλη όταν επιστρέψαμε στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το άρθρο 28 παράγραφος 3 ή αν θέλαμε να λύσουμε θέματα που έχουν σχέση με τις στρατιωτικές συνεργασίες, με τις βάσεις και ούτω καθεξής. Η πλειοψηφία που απαιτείται για να κυρωθεί μία τέτοια σύμβαση, όσο σοβαρή και να είναι, είναι η γενική πλειοψηφία που ισχύει, δηλαδή η πλειοψηφία των παρόντων σε μία κοινοβουλευτική διαδικασία», ανέφερε.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Μοσκοβισό είπε «αυτό το οποίο δημιουργεί πρόβλημα και πρέπει ο κ. Μοσκοβισί να το σκεφθεί πάρα πολύ σοβαρά -και η Επιτροπή ως όργανο να το σκεφθεί υπό τον κ. Γιούνκερ- είναι αν η Επιτροπή έχει μέσα στις αρμοδιότητές της την ενθάρρυνση και την τροφοδότηση του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και του ακραίου εθνικολαϊκισμού στα κράτη μέλη, ή αν αποστολή της είναι να ανακόπτει αυτά τα φαινόμενα» σχολίασε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας:

«Μπορεί να πει ο κ. Μοσκοβισί ότι πρέπει να γιορτάσω την ενσωμάτωση του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των ΑΝΕΛ -αναρωτιέμαι εγώ- στο ευρωπαϊκό σύστημα, ότι εδώ πήραμε ένα εθνικολαϊκιστικό ριζοσπαστικό μόρφωμα και το μετατρέψαμε σιγά-σιγά σε ένα συμβατικό ευρωπαϊκό κόμμα, το οποίο ακολουθεί την κεντρική γραμμή, είναι ενδοτικό στο εξωτερικό, δεν φέρνει αντιρρήσεις, αποδέχεται τα πάντα, κλείνει τα θέματα.

Άρα, γιατί να μη γιορτάσουμε την ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα στο ευρωπαϊκό κατεστημένο με την ταπεινωτικότερη δυνατή μορφή; Δεν νομίζω ότι περιμένουν από κανέναν κ. Μοσκοβισί να τους περιγράψει μία κατάσταση που την ξέρουν και τη βιώνουν και, κυρίως, ξέρουν ότι μία κατάσταση που άλλαζε το 2014, μία κατάσταση που είχε διαμορφωθεί με συνθήκες αισιόδοξες, τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2014, μετά, κατεστράφη το πρώτο εξάμηνο του 2015 και μπήκαμε σε αυτήν τη δευτερογενή κρίση της τελευταίας τριετίας»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι οι αποφάσεις του Εurogroup μιλούν για «ολόκληρο υβριδικό σύστημα ενισχυμένης εποπτείας, η οποία λειτουργεί ως προληπτική πιστωτική γραμμή με όλα τα κακά της, αλλά όχι τα καλά της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ