59.700 ευρώ ετησίως αμείβεται κάθε Σομαλός πειρατής - iefimerida.gr

59.700 ευρώ ετησίως αμείβεται κάθε Σομαλός πειρατής

Σομαλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

1.500 Σομαλοί πειρατές κάθησαν και απάντησαν (άγνωστο με ποιό τρόπο) στην πρώτη σοβαρή έρευνα σχετικά με το «επαγγελμά» τους. Το συμπέρασμα; Για όλα φταίει ο Τζόνι Ντεπ.

Από 24940 μέχρι 59700 ευρώ ετησίως είναι το εισόδημα κάθε Σομαλού πειρατή, ειδικά από το 2003, όταν και το συγκεκριμένο φαινόμενο πήρε πιο ευρείες διαστάσεις.

Όπως άλλωστε έχουν νοιώσει για τα καλά στο πετσί τους δεκάδες Έλληνες ναυτικοί, τα πλοιά των οποίων έχουν πέσει κατά καιρούς στα «νύχια» τους.

Το συγκεκριμένο ποσό μπορεί να φαίνεται σχετικά μικρό για ένα Ευρωπαίο (γιατί για τους Έλληνες, πλέον, μοιάζει άπιαστο), αλλά πρέπει να λάβεται υπόψη και το γενικότερο κόστος ζωής στην διαλυμένη Σομαλία.

Κάθε πειρατής δηλαδή έχει την δυνατότητα όχι μόνο να ζει την οικογένειά του, αλλά να αγοράσει και όλο το χωριό στο οποίο κάθεμία στεγάζεται.Έτσι για να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση χώρου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως ένας βοσκός ή ψαράς κατά μήκος της ακτής της Σομαλίας αισθάνεται τυχερός αν φτάσει να βγάζει $500 το χρόνο.

Όλα αυτά στα πλαίσια μιας έρευνας της Geopolicity, μιας εταιρίας συμβούλων επιχειρήσεων με έδρα (που αλλού) τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η οποία ισχυρίζεται ότι πήρε στοιχεία και μίλησε με πάνω από 1.500 πειρατές.

Κρίμα που κανείς δεν σκέφτηκε να τους ρωτήσει κατά πόσο επηρέασε την αποφασή τους να γίνουν πειρατές -πέρα από τα προφανή οικονομικά οφέλη- και η δημοφιλία των πειρατών στην pop κουλτούρα (λόγω Τζόνι Ντεπ και των σχετικών ταινιών).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ