Για χειραγώγηση παραπέμπονται τα μέλη της διοίκησης της Folli Follie - iefimerida.gr

Για χειραγώγηση παραπέμπονται τα μέλη της διοίκησης της Folli Follie

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για χειραγώγηση αγοράς κατηγορεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τη Διοίκηση της Folli Follie στη βάση του ν. 3340/2005.

Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε την Folli Follie να παρουσιάσει τις θέσεις της μέσω υπομνήματος έως την Παρασκευή 6 Ιουλίου.
Εάν δεν τεκμηριώσει τις θέσεις της και δεν προσκομίσει στοιχεία που να αποδεικνύουν το αντίθετο, η οικογένεια Κουτσολιούτσου θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλα πρόστιμα και με τον εισαγγελέα.

Ουσιαστικά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στηρίζει την κατηγορία για χειραγώγηση της αγοράς στην περίπτωση δ) της παραγράφου 3 του άρθρου 7 του ν. 3340/2005 που αναφέρει πως συμπεριφορές που συνιστούν χειραγώγηση της αγοράς αποτελούν «η διάδοση ψευδών, ανακριβών ή παραπλανητικών πληροφοριών από μέλη του διοικητικού συμβουλίου εταιριών, μέσω των ετήσιων ή περιοδικών οικονομικών καταστάσεων, των ενημερωτικών δελτίων ή άλλων δημοσιευμάτων».

Εάν οι εξηγήσεις της Folli Follie δεν ικανοποιήσουν την Επιτροπή κεφαλαιαγοράς εκείνη θα επιβάλλει πρόστιμο ύψους από 10.000 μέχρι 2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, δεδομένου ότι η Folli Follie έχει έως σήμερα παρακωλύσει την παροχή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των στοιχείων που χρειαζόταν η Αρχή η Επιτροπή μπορεί να της επιβάλλει προσθετό πρόστιμο ύψους από 3.000 μέχρι 500.000 ευρώ.

Παράλληλα, στη βάση του ν. 4443/2016 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υποχρεούται να υποβάλει στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μηνυτήρια αναφορά, με την οποία θα ανακοινώνεται και η τέλεση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης από την Folli Follie.

Oι διαδικασίες αυτές είναι ανεξάρτητες από το αίτημα για διαχειριστικό έλεγχο στην Folli Follie που έστειλε ήδη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με επίκληση το άρθρο 40 του ν. 2190/1920.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Folli Follie μετοχή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ