Παππάς: Μπορεί να υπάρξουν πλειοψηφίες άλλου τύπου από την παρούσα Βουλή - iefimerida.gr

Παππάς: Μπορεί να υπάρξουν πλειοψηφίες άλλου τύπου από την παρούσα Βουλή

Νίκος Παππάς (Φωτογραφία: IntimeNews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μια νέα πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή άφησε ο Νίκος Παππάς, ενώ υπογράμμισε πως είναι γνωστές οι θέσεις του Πάνου Καμμένου.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης απαντώντας σε ερωτήσεις για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου κατά τη συνέντευξη Τύπου, τόνισε: «Ολα τα ενδεχόμενα περιγράφονται στο Σύνταγμα. Μπορεί να υπάρξουν πλειοψηφίες άλλου τύπου».

Αφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο ψηφοφορίας με αυξημένη πλειοψηφία 180 εδρών: «Η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα ό,τι προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό έχει έναν ορίζοντα μέχρι το τέλος του χρόνου. Οταν έρθει η ώρα θα εξετάσουμε με ποιον τρόπο, σε ποιο επίπεδο και με ποιες πλειοψηφίες θα εγκριθεί από τη χώρα μας η συγκεκριμένη συμφωνία". Απέρριψε το σενάριο πραγματοποίησης δημοψηφίσματος σημειώνοντας ότι "υπάρχει μια κυρίαρχη βουλή που μπορεί να δώσει τη λύση».

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως δεν είναι νέες οι θέσεις του Πάνου Καμμένου. «Δεν κάτι καινούργιο -συνέχισε- η ανακοίνωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. Αν αποσυρθούν οι ΑΝΕΛ δεν υπάρχει κυβέρνηση. Θα δούμε τι αντίκτυπο πολιτικό θα έχουν οι εξελίξεις στα Σκόπια. Το θέμα εργαλειοποιείται από την αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση θα φτάσει μέχρι το φθινόπωρο του 2019. Με βάση τις πολιτικές μας εκτιμήσεις θα εξαντλήσουμε την τετραετία". Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ άσκησε σκληρή κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζοντας ότι "έχουμε το κλείσιμο του ματιού, αν όχι ενθάρρυνση, σε πράξεις βίας. Οταν ο γραμματέας της ΝΔ λέει ότι η κυβέρνηση έχει γίνει πτυελοδοχείο της κοινωνίας τέτοιο σήμα στέλνει», είπε μιλώντας Ραδιόφωνο 24/7.

Ο Νίκος Παππάς επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας : «Πρόταση μομφής δεν μπορεί να γίνει το επόμενο εξάμηνο γιατί η ΝΔ έπαιξε και έκαψε αυτό το χαρτί».

Από τα «πυρά» του δεν ξέφυγε η Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενος στη στάση των ευρωσοσιαλιστών για το Μακεδονικό.

«Η κ. Γεννηματά να πάρει τον χρόνο της να επουλώσει τις πληγές της διάσπασης & να εξηγήσει γιατί διαφωνεί με Μακεδονικο ενώ συμφωνούν κεντρώοι διανοούμενοι & Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές. Αφού τα σκεφτεί αυτά, τότε συζητάμε για την προοδευτική διακυβέρνηση της μεταμνημονιακης εποχής», είπε.

Καταλήγοντας, κάλεσε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, να θυμηθεί τι πρωτογενή πλεονάσματα είχε συμφωνήσει ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών πριν αναφερθεί στις συμφωνίες που έχει συνάψει αυτή η κυβέρνηση. «Νομίζω πως χάνεται το μέτρο», δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Παππάς Πάνος Καμμένος Βουλή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ