ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας φλερτάρει και συγκυβερνά με την ακροδεξιά -Μόνο η καρέκλα και η εξουσία τούς κρατούν μαζί - iefimerida.gr

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας φλερτάρει και συγκυβερνά με την ακροδεξιά -Μόνο η καρέκλα και η εξουσία τούς κρατούν μαζί

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο και η οξύτατη επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που τον κατηγόρησε για φλερτ με την ακροδεξιά, δείχνει την επιλογή του Μαξίμου να πάει σε μια σκληρή αντιπαράθεση με τη ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε αμέσως το γάντι, απαντώντας ο ίδιος, με δήλωση του στον Αλέξη Τσίπρα, με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να προχωρούν πλέον σε μια μετωπική σύγκρουση εν όψει των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν.

Στην Πειραιώς δεν προκάλεσε έκπληξη ο διχαστικός λόγος του κ. Τσίπρα, όπως σημείωνε στέλεχος της Πειραιώς στο iefimerida, τονίζοντας ότι αυτό είναι το dna τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των ΑΝΕΛ. Απέδιδε μάλιστα αυτή την κίνηση από πλευράς του κ. Τσίπρα στον πανικό που προκαλεί η κατάρρευση της κυβέρνησης και η απαξίωση που βιώνει πλέον από την κοινωνία.

Στις κατηγορίες για φλερτ του Κυριάκου Μητσοτάκη με το φασισμό, με αφορμή το Σκοπιανό, από τη Νέα Δημοκρατία, καλούν τον κ. Τσίπρα να κοιτάξει δίπλα του, στον συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο, ώστε να διαπιστώσει, ποιος πραγματικά φλερτάρει και συγκυβερνά με την ακροδεξιά εδώ και τριάμισι χρόνια, νομιμοποιώντας το κόμμα του κ. Καμμένου ως ένα δήθεν κανονικό κόμμα, ενώ εξελέγη με σύνθημά του ότι το χρέος ήταν προϊόν διεθνούς συνωμοσίας και ότι οι Ελληνες υπόκεινται τα μνημόνια επειδή τους ψεκάζουν.

Στην Πειραιώς μιλούν πλέον, για μια κυβέρνηση τραγέλαφο και έναν Πρωθυπουργό όμηρο των διαθέσεων του συγκυβερνήτη του, η απουσία του οποίου από την αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου, ενώ βρισκόταν λίγα μέτρα πιο μακριά στο γραφείο του στη Βουλή, δείχνει τα προβλήματα στο κυβερνητικό σχήμα. «Μόνο η καρέκλα και η νομή της εξουσίας τους κρατούν μαζί», ήταν το σχόλιο στελέχους της ΝΔ, για την εικόνα που παρουσιάζει το κυβερνητικό σχήμα, τονίζοντας ότι «το πρόβλημα των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου δεν μπορεί να γίνει πρόβλημα της χώρας».

Η εικόνα που εκπέμπουν το τελευταίο διάστημα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πυκνώνουν τα σημάδια για πρόωρες κάλπες, κάτι, που ζητά μετ επιτάσεως η ΝΔ εδώ και καιρό. Στη χθεσινή του δήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «όσο νωρίτερα γίνουν, τόσο καλύτερο για τη χώρα» και το μήνυμα που εκπέμπουν από το γαλάζιο στρατόπεδο είναι πως αυτό θα είναι το μόνο καλό που θα έχει προσφέρει ο κ. Τσίπρας στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ