Τα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι μεταμορφώθηκαν σε γιγάντιο θερινό σινεμά [βίντεο] - iefimerida.gr

Τα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι μεταμορφώθηκαν σε γιγάντιο θερινό σινεμά [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια αξέχαστη εμπειρία έζησαν οι σινεφίλ στο Παρίσι, καθώς η «ομορφότερη λεωφόρος του κόσμου» η Σανζ Ελιζέ (Champs-Elysées) μεταμορφώθηκε για μια νύχτα σε ένα τεράστιο θερινό σινεμά.

Ήταν μια νύχτα μαγική για μια πόλη γνωστή για την ερωτική της σχέση με τον κινηματογράφο. Και 1.700 «τυχεροί» -τόσοι μόνον επετράπη να παραστούν λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια του κοινού - συνέρρευσαν στις 20:30 στη φημισμένη Λεωφόρο για να απολαύσουν την προβολή της γαλλικής κωμωδίας Les Visiteurs σε μια γιγαντοοθόνη τοποθετημένη σε απόσταση εκατό μέτρων από την Αψίδα του Θριάμβου.

Ήταν μια πρωτοβουλία της Επιτροπής Ηλύσιων Πεδίων, στην οποία μετέχουν 180 επιχειρήσεις της Λεωφόρου, καθώς και του Δήμου Παρισίων και του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου της Γαλλίας.

Για την τοποθέτηση της βάρους έξι τόνων και εμβαδού 180 τ.μ. γιγαντοοθόνης επιστρατεύτηκε ένας πελώριος γερανός, που τη σήκωσε 30 μέτρα από το έδαφος.

Οι θεατές επελέγησαν τυχαία μεταξύ των 16.000 που ψήφισαν για την ταινία που προτιμούσαν να προβληθεί. Και φυσικά το απήλαυσαν. «Είναι φανταστικό να κάθεσαι στη Σανζ Ελιζέ και να παρακολουθείς ταινία», δήλωσε μια γυναίκα. «Ήλθα με τα εγγόνια μου, ηλικίας έξι και εννέα ετών. Όλοι μας είμαστε ενθουσιασμένοι μ’ αυτή την εμπειρία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παρίσι ΛΕΩΟΦΟΡΟΣ ΣΑΝΖ ΕΛΙΖΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ