Παρέλαση των ΜΑΤ την Κυριακή στο Σύνταγμα - Ολα τα μέτρα - iefimerida.gr

Παρέλαση των ΜΑΤ την Κυριακή στο Σύνταγμα - Ολα τα μέτρα

Παρέλαση των ΜΑΤ την Κυριακή στο Σύνταγμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να μην σημειωθούν επεισόδια κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η ΕΛ.ΑΣ είναι έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή ένα πρωτόγνωρο σχέδιο αστυνόμευσης και περιφρούρησης της Αθήνας, με κιγκλιδώματα που θα στηθούν σε δύο και τρεις σειρές περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, με χιλιάδες αστυνομικούς που θα περιπολούν, θα πραγματοποιούν προληπτικούς ελέγχους και θα κάνουν και προληπτικές προσαγωγές. Την ίδια στιγμή σε λειτουργία θα βρίσκονται οι κοριοί της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ, ενώ άντρες των ΕΚΑΜ θα βρίσκονται σε ταράτσες κτιρίων και με διόπτρες θα ελέγχουν για ύποπτες κινήσεις.

Τα ΜΑΤ θα περιφρουρούν το Στρατό

Για τις ανάγκες περιφρούρησης του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας θα βρίσκονται σε επιφυλακή 40 διμοιρίες των ΜΑΤ, οι επικεφαλής των οποίων να και θα έχουν διαταγή για διακριτική παρουσία, ωστόσο σε περίπτωση ανάγκης η επέμβαση θα είναι δυναμική.

Πρόσβαση στο χώρο της παρέλασης μόνο με διαπίστευση

Στα προστατευτικά κάγκελα που θα τοποθετηθούν στην πλατεία Συντάγματος θα δημιουργηθούν τέσσερις είσοδοι από τις οποίες πρόσβαση θα έχουν μόνο όσοι διαθέτουν πρόσκληση, ενώ ως και οι δημοσιογράφοι και οι κάμερες αυτή τη φορά δεν θα έχουν ελευθέρας στις κινήσεις τους. Αντίθετα έχει προκαθοριστεί ο χώρος που θα βρίσκονται και θα αφορά μόνο όσους έχουν προμηθευτεί την ειδική διαπίστευση.

Και τα μέτρα δε σταματούν εδώ, καθώς σε επίκαιρες θέσεις θα αναπτυχθούν και οι ευέλικτες ομάδες -ομάδα ΔΙ.ΑΣ, ομάδα ΔΕΛΤΑ- της ΕΛ.Α´Σ που μπορούν να κινηθούν άμεσα όπου χρειαστεί.

Κλείνει η Νομική για να μην βρουν καταφύγιο οι ταραξίες

Το κλείσιμο της Νομικής Σχολής Αθηνών αποφάσισε η Κοσμητεία του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να μην αποτελέσει τυχόν εστία επεισοδίων εν όψει της παρέλασης της 25ης Μαρτίου. Ένας ακόμη λόγος που οι πρυτανικές αρχές προέβησαν στην απόφαση για κλείσιμο της Σχολής ήταν και η γιγαντιαία επιχείρηση - σκουπα που ετοιμάζει η ΕΛΑΣ για την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ