Τρεις "κρυφές" τροπολογίες Παπακωνσταντίνου στη Βουλή - iefimerida.gr

Τρεις "κρυφές" τροπολογίες Παπακωνσταντίνου στη Βουλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις ενδιαφέρουσες τροπολογίες -που πέρασαν ελαφρώς απαρατήρητες,αλλά δείχνουν τις προθέσεις της κυβέρνησης- κατέθεσε την Παρασκευή στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με την πρώτη -που δείχνει πόσο κοντά είμαστε πια στις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και ποια υπουργεία θα σηκώσουν το βάρος τους- τα έσοδα από την αποκρατικοποίηση και την αξιοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων θα πηγαίνουν «αποκλειστικά για την μείωση του δημόσιου χρέους», ενώ στην Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεω θα συμμετέχουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Υποδομών. Ορίζεται ακόμα ειδική διαδικασία για την πρόσληψη χρηματοοικονομικών συμβούλων, μέσω τριμελούς επιτροπής ανάθεσης έργου, μιας τριμελούς επιτροπής παρακολούθησης και εκτέλεσης της σύμβασης και μιας πενταμελούς επιτροπής ελέγχου νομιμότητας των διαδικασιών ανάθεσης.
Η δεύτερη τροπολογία έχει να κάνει με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η κάλυψη των δαπανών της οποίας από τον τακτικό προϋπολογισμό παίρνει ... παράταση. Τέλος, με μία τρίτη ξαφνική τροπολογία του, το υπουργείο Οικονομικών παρεμβαίνει στο μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί στην Υγεία, φροντίζοντας για την εξόφληση των οφειλών του ΟΠΑΔ προς τους προμηθευτές Υγείας σε ποσοστό 90%. Στόχος είναι «να αποκατασταθεί η ομαλή χορήγηση παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους». Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης να έχουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, να ελέγχουν την εφαρμογή της φαρμακευτικής και υπόλοιπης νομοθεσίας που αφορά την υγειονομική περίθαλψη, καθώς και να επιβάλουν κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασής της. Όσο για τον έλεγχο τυχόν τέτοιας επιβολής κυρώσεων, θα γίνεται από το Συντονιστικό Συμβούλιο Παροχών Υγείας, όπου και διαβιβάζονται οι σχετικές εκθέσεις, αρκούντως ασφαλώς αιτιολογημένες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ