Σαλβίνι: Θέλουμε «χειροπιαστές δεσμεύσεις» από την ΕΕ για το προσφυγικό - iefimerida.gr

Σαλβίνι: Θέλουμε «χειροπιαστές δεσμεύσεις» από την ΕΕ για το προσφυγικό

Ματέο Σαλβίνι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε σήμερα ότι θα ήθελε να δει χειροπιαστές δεσμεύσεις από την πλευρά της ΕΕ για το μεταναστευτικό μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για την ενίσχυση των εξωτερικών της συνόρων και την αναζήτηση νέων κέντρων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.

«Ας δούμε τις χειροπιαστές δεσμεύσεις», δήλωσε ο Σαλβίνι, ο οποίος ηγείται της αντιμεταναστευτικής Λέγκας που μετέχει στην κυβέρνηση συμμαχίας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη κληθείς να σχολιάσει για τη συμφωνία των Βρυξελλών.

«Δεν έχω εμπιστοσύνη στα λόγια, διότι μέχρι τώρα λέγαμε πάντα "ζήτω η Ευρώπη" και στο τέλος πλήρωνε η Ιταλία», δήλωσε επίσης ο Ματέο Σαλβίνι.

«Πρέπει να δούμε τί είδους αρχές, πόσα χρήματα και πόσοι άνδρες θα δοθούν», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «η κύρια αρχή ήταν και παραμένει η προστασία των εξωτερικών συνόρων και πραγματικές επενδύσεις στην Αφρική».

Ο Ματέο Σαλβίνι επανέλαβε ότι οι ΜΚΟ δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε ιταλικά λιμάνια, και κατέληξε: «κάνουν πολιτική, με κατηγορούν ότι είμαι ρατσιστής και φασίστας αλλά, όπως λένε οι Ιταλοί και Λίβυοι στρατιωτικοί, βοηθούν τους δουλεμπόρους».

Έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, οι ηγέτες των 28 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν νωρίς σήμερα το πρωί στη δημιουργία κοινών κέντρων υποδοχής αιτούντων άσυλο και επεξεργασίας των αιτήσεών τους και να περιορίσουν την ελευθερία κίνησης των μεταναστών από τη μια χώρα στην άλλη, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις και να καθησυχαστούν οι ανησυχίες που πρόβαλαν η Ιταλία και η Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ