Χαρδούβελης: Υπουργοί στην προηγούμενη κυβέρνηση κορόιδευαν την Τρόικα - iefimerida.gr

Χαρδούβελης: Υπουργοί στην προηγούμενη κυβέρνηση κορόιδευαν την Τρόικα

Γκίκας Χαρδούβελης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής και νέων μέτρων άφησε ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γκίκας Χαρδούβελης, τονίζοντας επίσης πως εάν είχε υλοποιηθεί το πρώτο Μνημόνιο, η Ελλάδα θα είχε αποφύγει το κούρεμα.

«Αν είχαν υλοποιηθεί όλες οι αποφάσεις του πρώτου μνημονίου τώρα ο πονοκέφαλός μας θα ήταν πώς θα έρθουν ξένες επενδύσεις στη χώρα, θα είχαμε ξεπεράσει το πρόβλημα της αναδιάρθρωσης του κράτους» είπε ο κ. Χαρδούβελης προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί ακόμη και το «κούρεμα» των ομολόγων.

«Αν είχε εφαρμοστεί πιστά το μνημόνιο 1 μπορεί να μη βρισκόμασταν μπροστά σε τόσο σκληρά μέτρα τώρα και να είχαμε αποφύγει το κούρεμα. Από την προηγούμενη κυβέρνηση μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου και 2-3 άλλοι υπουργοί είχαν κατανοήσει πλήρως τη διάσταση του προβλήματος και εργαζόντουσαν προς τη σωστή κατεύθυνση, την ώρα που κάποιοι άλλοι υπουργοί κορόιδευαν την Τρόικα. Ψήφιζαν νομοσχέδια που δεν εφαρμόζονταν και γι' αυτό έγιναν θηρία τα μέλη της Τρόικας. Γι' αυτό και μετά επέμεναν τόσο στα εργασιακά τα οποία τα λύσαμε όμως τώρα και μπήκαν σε καλό δρόμο» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ