Στο Ελσίνκι στις 16 Ιουλίου η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν - iefimerida.gr

Στο Ελσίνκι στις 16 Ιουλίου η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 16 Ιουλίου στο Ελσίνκι θα γίνει τελικά η πολυαναμενόμενη σύνοδος κορυφής Ντόναλντ Τραμπ -Βλαντίμιρ, όπως επιβεβαίωσε το Κρεμλίνο.

Νωρίτερα ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ, είπε ότι το τετ-α-τετ των δύο ηγετών -«το σημαντικότερο διεθνές γεγονός του φετινού καλοκαιριού», όπως το χαρακτήρισε- πιθανώς θα διαρκέσει «λίγες ώρες» προσθέτοντας ότι μεταξύ άλλων προγραμματίζεται κι ένα πρόγευμα εργασίας.

Ο Τραμπ δήλωσε χθες ότι θα συζητήσει με τον Πούτιν για τον πόλεμο στη Συρία και την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει ότι η Ρωσία θα πρέπει να αποτελεί μέρος των συζητήσεων που επηρεάζουν παγκόσμια ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σε ακρόασή του σε επιτροπή της Γερουσίας.

Σε ερώτηση για το κατά πόσον η Ρωσία θα πρέπει να αποτελέσει μέρος των, G7, ο Πομπέο τόνισε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να μιλήσει ο ίδιος για αυτό, προσθέτοντας ότι: «ο πρόεδρος πιστεύει βαθύτατα ότι η συμμετοχή της Ρωσίας σε αυτές τις σημαντικές γεωστρατηγικές συνομιλίες είναι αναπόφευκτη, και υπάρχει μακρά ιστορία αυτών».

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ, Τζον Μπόλτον, που επισκέφθηκε χθες τη Μόσχα, είπε ότι «παρά τον πολιτικό θόρυβο στις ΗΠΑ» η άμεση επικοινωνία των δύο ηγετών «εξυπηρετεί το συμφέρον της χώρας μας».

Εκτός από το συριακό, το ουκρανικό και την ενδεχόμενη επάνοδο της Ρωσίας στη G7, η ατζέντα περιλαμβάνει και τον έλεγχο των όπλων, αλλά και την καταγγελλόμενη ανάμειξή της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, σύμφωνα με τον Μπόλτον.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ