Uni-Pharma: Επενδύσεις 70 εκατ. ευρώ, υψηλή τεχνολογία και εξωστρέφεια η απάντηση στην κρίση - iefimerida.gr

Uni-Pharma: Επενδύσεις 70 εκατ. ευρώ, υψηλή τεχνολογία και εξωστρέφεια η απάντηση στην κρίση

Το εργοστάσιο της Uni-pharma στην Κάτω Κηφισιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας αμιγώς ελληνικός φαρμακευτικός όμιλος επιχειρήσεων με έντονη εξωστρέφεια αντιμετώπισε την παρατεταμένη ύφεση στη χώρα με επενδύσεις και αύξηση προσωπικού, στρατηγική, η οποία απέδωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ο λόγος για τον Ομιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, που αποτελείται από τις φαρμακοβιομηχανίες Uni-Pharma και Intermed, καθώς και την εμπορική εταιρεία Pharmabelle με έδρα την Κύπρο.

Με τρία πλέον σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής, ο ΟΦΕΤ -με επικεφαλής τις κυρίες Ιουλία και Ειρήνη Τσέτη- καταγράφει εντυπωσιακά αποτελέσματα ανάπτυξης. Ο τζίρος της Uni-Pharma ανήλθε το 2017 σε 55 εκατ. ευρώ και ο τζίρος της Intermed ανήλθε σε 22 εκατ. ευρώ, με το 18% του συνολικού κύκλου εργασιών να αφορά εξαγωγές, δείγμα της έντονης εξωστρέφειας του ομίλου τα τελευταία χρόνια.

Ηδη τα προϊόντα των δύο φαρμακοβιομηχανιών βρίσκονται σε 53 χώρες του κόσμου.

Νέες θέσεις εργασίας

Τα τελευταία τριάμισι χρόνια, ο Ομιλος, που αποτελείται από τις φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA & Intermed, καθώς και την εμπορική εταιρεία, τριπλασίασε το δυναμικό του κατά 150 θέσεις εργασίας φθάνοντας τα 470 άτομα, εκ των οποίων το 60% είναι ανώτατου μορφωτικού επιπέδου.

Το κονδύλι των επενδύσεων μόνο για την Uni-Pharma την τελευταία εξαετία, ξεπέρασε τα 64 εκατ. ευρώ, ενώ το πλάνο επενδύσεων το διάστημα 2018-2020 προβλέπεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ.

«Παραμένουμε στον τόπο μας, επενδύουμε και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό» επεσήμανε η CEO της Uni-Pharma, Ιουλία Τσέτη κατά την παρουσίαση στους δημοσιογράφους του νέου υπερσύγχρονου βιοκλιματικού εργοστασίου ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που αποτελεί μια επένδυση που ξεπέρασε τα 35 εκατ. ευρώ και διέπεται από τα υψηλότερα στάνταρ παγκοσμίως στον τομέα του φαρμάκου.

Η κατασκευή διήρκησε από το 2012 - 2014 και το 2015 ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες εργασίες validation ώστε να τεθούν σε λειτουργία βασικές γραμμές παραγωγής.

Εργοστάσιο-πρότυπο

Οι νέες εγκαταστάσεις, αποτελούν πρότυπο βιοκλιματικής εφαρμογής, προσανατολισμένο στη πλήρη εκμετάλλευση των κλιματικών συνθηκών για τη λειτουργία του με παράλληλη μείωση κάθε ενεργοβόρας διαδικασίας, σε πλήρη εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον.

Η συνολική επιφάνεια του νέου εργοστασίου είναι 9,500τ.μ. ενώ η παραγωγική ικανότητα ανέρχεται σε 2 δισεκατομμύρια δισκία και 50 εκατομμύρια μονάδες ενεσίμων σε ετήσια βάση.

Το νέο εργοστάσιο είναι εφοδιασμένο με τα πιο πρόσφατης τεχνολογίας συστήματα παραγωγής, συσκευασίας και ποιοτικού ελέγχου, ενώ όλες οι διαδικασίες παρακολουθούνται και ελέγχονται από νέα, καινοτόμα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα (BMS). Η συνολική επιφάνεια του εργοστασίου της Intermed ανέρχεται σε 17.000 τμ.

H CEO της Unipharma Ιουλία Τσέτη και στελέχη της εταρείας

Η κρίση γεννά ευκαιρίες

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η κυρία Τσέτη, αναφέρθηκε με έμφαση στην ανάγκη ως βιομηχανία να κρατήσουμε τα λαμπρά μυαλά στην Ελλάδα, η οποία έχει πληγεί από την αιμορραγία της μετανάστευσης, σημειώνοντας ότι παραμένουμε στον τόπο μας, επενδύουμε και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό.

Επεσήμανε ακόμη, ότι η κρίση γεννά ευκαιρίες, σημείωσε ότι 20% του τζίρου, κατευθύνεται σε Έρευνα και Ανάπτυξη και ότι στόχος του Ομίλου είναι η βιώσιμη ανάπτυξη με βασικό έμβλημα την ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Γι’ αυτό, παρότι τα εργοστάσια είναι πλήρως αυτοματοποιημένα, εν τούτοις, το σύνθημα της διοίκησης είναι: «Ο Άνθρωπος δεν καταργείται».

Από την παρουσίαση της εταιρείας

Άλλωστε στρατηγική επιλογή της εταιρείας, είναι η δημιουργία συνεχώς νέων θέσεων εργασίας, παράλληλα με την Ηθική, την Υπευθυνότητα, την Αριστεία και την Καινοτομία, επιλογές, στην οποία η εταιρεία είναι προσανατολισμένη από την ίδρυσή της από τον αείμνηστο Κλέωνα Τσέτη.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της, η κυρία Τσέτη, επεσήμανε ότι «η Πολιτεία είμαστε όλοι εμείς», στέλνοντας ευθέως το μήνυμα για την ανάγκη να είμαστε υπεύθυνοι τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε κοινωνικό, ενώ αναφερόμενη στις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, η κυρία Τσέτη, υπογράμμισε ότι μας δίνουν το κίνητρο για να πορευόμαστε καλύτερα.

Στο ΓΣ του ΣΕΒ

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη, ότι στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, η κυρία Ιουλία Τσέτη εξελέγη στο Γενικό Συμβούλιο του Συνδέσμου. Η εκλογή της, αναμένεται να λειτουργήσει με γνώμονα την αμετακίνητη πεποίθησή της ότι μπορούμε και πρέπει να κρατήσουμε τα λαμπρά μυαλά στη χώρα μας και με γνώμονα την οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας με έντονα χαρακτηριστικά βιομηχανικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας, βασισμένης στο υγιές επιχειρείν.

32 διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Η UNI-PHARMA και η InterMed είναι οι μοναδικές ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες που συμμετέχουν ενεργά με μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων στο πλαίσιο της Στρατηγικής Δράσης «Ευρώπη 2020» που αναδεικνύει την έρευνα και την καινοτομία ως κεντρικούς μοχλούς για την έξυπνη, βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη, στοχεύοντας παράλληλα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την ευρύτερη ιατρική κοινότητα.

Επιπλέον ο Όμιλος, κατέχει 32 διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Μεταξύ των εθνικών συγχρηματοδοτούμενων ερευνητικών προγραμμάτων που συμμετέχει είναι τα εξής:

  • Ephesian: Αυτοοργανούμενες υδρογέλες για εγκαψυλίωση χρωμοφόρων με βιοϊατρικές εφαρμογές
  • RESET: Καινοτόμα δερμοκαλλυντικά αντιγήρανσης και εν δυνάμει φάρμακα για τη νόσο Alzheimer (AD)
  • NANOSCAPE: σχεδιασμός καινοτόμων προϊόντων με μικρο-/νανοΐνες για τη θεραπεία της περιοδοντίτιδας
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φαρμακοβιομηχανία unipharma intermed τσέτη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ