Στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
«Είμαι υπερήφανος γιατί μέσα σε συνθήκες κρίσης στη χώρα μας έχουν γίνει προσπάθειες, με διάλογο και πολιτικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση αυτής της σημαντικής οργάνωσης» τόνισε ο κ. Βούτσης, κατά την επίσημη έναρξη της Επετειακής Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), που φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια δράσης.
Tην επίσημη έναρξη της Επετειακής Γενικής Συνέλευσης κήρυξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος αργότερα εγκαινίασε στον χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου την έκθεση αγιογραφίας της ΔΣΟ με θέμα «Η Ανάσταση του Ιησού». Η έκθεση αποτελείται από έργα που φιλοτεχνήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου διαγωνισμού αγιογραφίας που διοργάνωσε η ΔΣΟ. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 63 καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο.
Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε πως το μεγάλο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι το αν υπάρχει ελπίδα, καθώς, όπως είπε, «αυτό ρωτούν εκατομμύρια άνθρωποι που υποφέρουν από την καχεξία, τις ανισότητες, την υπανάπτυξη, κυρίως στην Υποσαχάρια Αφρική και σε άλλα μέρη. Υπάρχει ελπίδα; ρωτούν πάρα πολλοί που οι χώρες τους βρεθήκαν στον κυκλώνα πολεμικών συγκρούσεων, φονταμενταλιστικών και θρησκευτικών συγκρούσεων, οι οποίοι αναγκάζονται να φύγουν από τις χώρες τους και συρρέουν, κατά εκατοντάδες χιλιάδες, εκεί που το θεωρούν ως γη, όχι ως γη της επαγγελίας, ως γη απλής επιβίωσης. Υπάρχει ελπίδα; ρωτούν εκατομμύρια άνθρωποι που βλέπουν την περιβαλλοντική κρίση, την έκπτωση του επιπέδου ζωής σε ορισμένες περιοχές του κόσμου μας, από την καταλήστευση του περιβάλλοντος εκ μέρους του ανθρώπου και γίνονται μετανάστες και περιβαλλοντικοί πρόσφυγες. Υπάρχει ελπίδα; ρωτούν στη Γάζα αυτοί που είναι αποκλεισμένοι και βρεθήκανε μπροστά σε όπλα, ενώ είχαν ενδεχομένως σφεντόνες;».
Ο κ. Βούτσης έδωσε το μήνυμα πως «πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, ακριβώς επειδή αυτή η πολύ σημαντική οργάνωση είναι πολιτική οργάνωση, ώστε να δοθεί θετική απάντηση, να δοθεί ένα όραμα με βάση τις αξίες που πρεσβεύετε και πρεσβεύουμε, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, να απαντηθεί ότι υπάρχει ελπίδα μέσα σ' αυτόν τον αιώνα, μέσα σ' αυτήν τη ζωή, μέσα σ' αυτόν τον κόσμο, για να μπορέσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να οραματιστούν μία ζωή με ειρήνη, με συνύπαρξη, με ανοιχτούς ορίζοντες, με αλληλεγγύη, με κοινωνικές συγκλίσεις, χωρίς δυσανεξία, με ανεξιθρησκεία, αλλά με βάση τις αξίες και τα οράματα, τα οποία εσείς και εμείς πρεσβεύουμε».
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ