Μουντιάλ 2018: Αυτοί είναι οι 10 γηραιότεροι παίκτες στην ιστορία της διοργάνωσης - iefimerida.gr

Μουντιάλ 2018: Αυτοί είναι οι 10 γηραιότεροι παίκτες στην ιστορία της διοργάνωσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Εσάμ Ελ Χανταρί έγραψε ιστορία στο Μουντιάλ της Ρωσίας, καθώς έγινε ο γηραιότερος παίκτης που αγωνίστηκε ποτέ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο 45χρονος τερματοφύλακας των "Φαραώ" αγωνίστηκε στο παιχνίδι με την Σαουδική Αραβία σε ηλικία 45 χρονών, 5 μηνών και 10 μηνών. Ο προηγούμενος που κατείχε το ρεκόρ ήταν ο Φαρίντ Μοντραγκόν, ο τερματοφύλακας της Κολομβίας ο οποίος ήταν 43 χρονών και τριών ημερών.

Με αφορμή τη συμμετοχή του Ελ Χανταρί το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σας παρουσιάζει τους 10 γηραιότερους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί σε Παγκόσμια Κύπελλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι της λίστας είναι τερματοφύλακες!

10 - Ανχελ Λαμπρούνα (Αργεντινή) - 39 χρονών, 8 μηνών, 18 ημερών
Το είδωλο της Ρίβερ Πλέιτ αγωνιζόταν στην επίθεση και είχε αγωνιστεί στο Μουντιάλ του 1958 στον αγώνα της Αργεντινής με την Τσεχοσλοβακία. Παρά το 6-1, δεν κατάφερε να σκοράρει και με 17 γκολ σε 37 παιχνίδια ολοκλήρωσε την καριέρα του.

9- Νταβίντ Τζέιμς (Αγγλία) - 39 χρονών, 10 μηνών, 26 ημερών
Με 53 συμμετοχές με τη φανέλα της Αγγλίας ήταν ένας από τους... αγαπημένα παιδιά της Εθνικής. Ολοκλήρωσε τις διεθνείς εμφανίσεις το 2010. Το τελευταίο παιχνίδι ήταν απέναντι στην Γερμανία, όπου η Αγγλία ηττήθηκε με 4-1 και δεν κατάφερε να προκριθεί στους "8"

8- Τζιμ Λέιτον (Σκωτία) - 39 χρονών, 10 μηνών, 30 ημερών)
Με μεγάλη καριέρα στην Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ, αλλά και στην Εθνική Σκωτίας ο έμπειρος τερματοφύλακας σε ηλικία σχεδόν 40 χρονών αγωνίστηκε στα γήπεδα της Γαλλίας το 1998. Ο έμπειρος τερματοφύλακας έπαιξε και στα τρία παιχνίδια, δέχτηκε έξι γκολ και η ομάδα του αποκλείστηκε με μόλις 1 βαθμό.

7- Αλί Μπουμνιζέλ (Τυνησία) - 40 χρονών, 2 μηνών, 10 ημερών
Αγωνίστηκε στο Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006, αλλά δεν ήταν τα τελευταία παιχνίδια με την εθνική ομάδα, μιας και αποσύρθηκε ένα χρόνο αργότερα. Τελευταίο μουντιαλικό παιχνίδι ήταν απέναντι στην Ουκρανία, όπου η Τυνησία έχασε με 1-0, χάρη στο πέναλτι του Σεφτσένκο.

6- Ντίνο Τζοφ (Ιταλία) - 40 χρονών, 4 μηνών, 13 ημερών
Ο θρυλικός τερματοφύλακας σε ηλικία 40+ οδήγησε την Ιταλία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στον τελικό είχε κερδίσει την Δ. Γερμανία με 3-1, όντας βασικός και αρχηγός. Με την εθνική είχε παίξει 112 παιχνίδια.

5- Πίτερ Σίλτον (Αγγλία) - 40 χρονών, 9 μηνών, 19 ημερών
Το 1990 έφτασε έως την 3η θέση του Μουντιάλ. Στα ημιτελικά αποκλείστηκε η Ιταλία από την Δ. Γερμανία στα πέναλτι και μετά από 125 συμμετοχές σταμάτησε από την Εθνική.

4- Πατ Τζένινγκς (Β. Ιρλανδία) - 41 χρονών
Δώρο γενεθλίων η συμμετοχή του στο παιχνίδι με την Βραζιλία, όπου η "σελεσάο" είχε επικρατήσει με 3-0. Ολοκλήρωσε την καριέρα του με την εθνική ομάδα στο μουντιάλ του 1986.

3- Ροζέ Μιλά (Καμερούν) - 42 χρονών, 1 μηνών, 8 ημερών
Ο Θρύλος του Καμερούν αγωνίστηκε το 1994 στα γήπεδα της Αμερικής. Με την Εθνική ομάδα σημείωσε 37 γκολ σε 63 συμμετοχές. Εχει αγωνιστεί σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα (1982, 1990, 1994), ενώ έγινε ο γηραιότερος σκόρερ των διοργανώσεων, καθώς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο παιχνίδι με τη Ρωσία (6-1).

2- Φαρίντ Μοντραγκόν (Κολομβία) 43 χρονών, 0 μηνών, 3 ημερών
Ο μέχρι χθες γηραιότερος παίκτης είχε αγωνιστεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και μάλιστα είχε μπει αλλαγή στο 85' στην αναμέτρηση με την Ιαπωνία, όπου η Κολομβία νίκησε με 4-1.

1- Εσάμ Ελ Χανταρί (Αιγυπτος) 45 χρονών, 5 μηνών, 10 ημερών

Η εμφάνισή του στο αδιάφορο παιχνίδι με την Σαουδική Αραβία δεν ήταν... χατιρική, καθώς έπιασε και πέναλτι. Η Αίγυπτος δεν νίκησε, αλλά ο Ελ Χανταρί έγραψε ιστορία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μουντιάλ 2018
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ