Η πρόταση τον δημάρχων της Κρήτης για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1» - Τι ζητούν - iefimerida.gr

Η πρόταση τον δημάρχων της Κρήτης για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1» - Τι ζητούν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκλογή δημάρχου από την δεύτερη Κυριακή, η οποία όμως θα εξασφαλίζει κατ' ελάχιστον στον εκλεγέντα την πλειοψηφία του 50% +1 ή 2 των εδρών.

Αυτή είναι μεταξύ άλλων η πρόταση των δημάρχων της Κρήτης, σχετικά με το νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1».

Αντιπροσωπεία των Δημάρχων του Νησιού, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ηρακλείου και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δημάρχων Κρήτης, Βασίλη Λαμπρινό, συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, στον οποίο εξέθεσαν αναλυτικά τις προτάσεις της ΠΕΔ.

Οι δήμαρχοι πρότειναν η θητεία κάθε δημοτικής αρχής να είναι πενταετής και κάθε Δήμαρχος να έχει δικαίωμα για μέχρι δύο συνεχόμενες θητείες. Ο υπουργός επιφυλάχθηκε να εκφέρει άποψη, αφού πρώτα ο ίδιος και οι συνεργάτες του, μελετήσουν το κείμενο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα, διεξήχθη ένας εκτενής και εποικοδομητικός διάλογος, ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τον Υπουργό να άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που αφορούν, τόσο στην εκλογή τοπικών οργάνων, μέχρι και τα απλά θεσμικά θέματα της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη ορισμένες από τις προτάσεις που κατέθεσε η ΠΕΔ Κρήτης, έχουν, ήδη δρομολογηθεί και βρίσκουν "γόνιμο έδαφος".

Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκαν επίσης, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός (αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας της ΠΕΔ αντίστοιχα) και ο Δήμαρχος Αρχανών - Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, αναδείχθηκε επίσης η ανάγκη για ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κρήτη δήμαρχοί υπουργείο Εσωτερικών
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ