Ύφεση και για το 2012 προβλέπει ο οίκος Fitch για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Ύφεση και για το 2012 προβλέπει ο οίκος Fitch για την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ύφεση και το 2012 προβλέπει για τη χώρα μας ο οίκος αξιολόγησης Fitch σε έκθεση του για την Ελλάδα ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι οι πιθανότητες για να υπάρξει ανάπτυξη πριν το 2014 είναι μικρές.

Με τα μέτρα λιτότητας που θα εφαρμοστούν, οι καταναλωτές θα αντιμετωπίσουν μεγάλη πίεση λέει στην έκθεση της η Fitch και σημειώνει ότι η πρόσφατη αναβάθμιση της Ελλάδας και των τραπεζών δεν έχει κανένα αντίκτυπο στις αξιολογήσεις των ελληνικών και κυπριακών καλυμμένων ομολογιών.

Ως εκ τούτου, η Fitch διατηρεί σε Rating Watch Negative πέντε ελληνικά και δύο κυπριακά προγράμματα καλυμμένων ομολογιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος αξιολόγησης της Fitch προχώρησε στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας σε «Β-» από επιλεκτική χρεοκοπία (αναβάθμιση κατά 7 σκάλες), μετά την ολοκλήρωση του PSI.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ