Ο Τραμπ «απαντά» με δικές του φωτογραφίες στο διάσημο ενσταντανέ από τη G7 [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Τραμπ «απαντά» με δικές του φωτογραφίες στο διάσημο ενσταντανέ από τη G7 [εικόνες]

Φωτογραφία: Twitter/@realDonaldTrump
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια σειρά δικών του φωτογραφιών από τη σύνοδο G7 της περασμένης εβδομάδας επιχειρεί να απαντήσει ο Τραμπ στο viral ενσταντανέ που τον δείχνει «μόνο εναντίον όλων» και την Άνγκελα Μέρκελ να τον «μαλώνει».

Θέλοντας να πείσει ότι έχει «υπέροχες σχέσεις» με τους άλλους ηγέτες ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ ανήρτησε μέσω Twitter αρκετές φωτογραφίες από την ίδια σκηνή, σε μια από τις οποίες διακρίνεται η Γερμανίδα καγκελάριος κι ο Καναδός πρωθυπουργός να χαμογελούν, ενώ ο Τραμπ αγγίζει το χέρι της Μέρκελ.

«Έχω υπέροχη σχέση με την Άνγκελα Μέρκελ της Γερμανίας, αλλά τα Fake News MME δείχνουν μόνον τις κακές φωτογραφίες (που υποδηλώνουν οργή) της διαπραγμάτευσης μιας συμφωνίας – όπου εγώ ζητώ να γίνουν πράγματα που κανένας άλλος Αμερικανός πρόεδρος δεν θα ζητούσε», σχολιάζει.

I have a great relationship with Angela Merkel of Germany, but the Fake News Media only shows the bad photos (implying anger) of negotiating an agreement - where I am asking for things that no other American President would ask for! pic.twitter.com/Ib97nN5HZt

Η γερμανική κυβέρνηση είχε δώσει την περασμένη εβδομάδα στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που αποτυπώνει το κλίμα έντασης που επικράτησε στη σύνοδο με την Άνγκελα Μέρκελ όρθια να ακουμπά δυναμικά τα χέρια της στο τραπέζι και να δείχνει σαν να «επιπλήττει» τον Τραμπ, τον Εμμανουέλ Μακρόν δίπλα της με ανασηκωμένα τα φρύδια, άλλους ηγέτες δίπλα τους να παρακολουθούν τη σκηνή και τον Ντόναλντ Τραμπ καθισμένο απέναντί τους με σταυρωμένα τα χέρια και μια έκφραση στο πρόσωπο που προδίδει έκπληξη, ή ίσως ότι το διασκέδαζε.

Zweiter Tag des #G7-Gipfels in Kanada: Beratungen am Rande der offiziellen Tagesordnung #G7Charlevoix pic.twitter.com/5GiGF6zTHr

Η φωτογραφία έκανε το γύρο του κόσμου και κατέγραψε σύμφωνα με παρατηρητές την απομόνωση του Αμερικανού προέδρου λόγω της εμπορικής του πολιτικής.

Αλλά ο Τραμπ επιμένει στη δική του εκδοχή για την περίφημη σκηνή:

«Τα Fake News MMΕ είπαν ότι δεν τα πήγα καλά με άλλους ηγέτης στη σύνοδο G7 στον Καναδά. Γι’ άλλη μια φορά κάνουν ΛΑΘΟΣ!»

The Fake News Media said that I did not get along with other Leaders at the #G7Summit in Canada. They are once again, WRONG! pic.twitter.com/I6eEKEZV6z

Το ίδιο είχε υποστηρίξει και προ ημερών στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ιστορική συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη, επιμένοντας ότι το κλίμα στη σύνοδο G7 ήταν καλό. «Συζητήσαμε και γελάσαμε», είχε πει τότε, διευκρινίζοντας ότι στην επίμαχη φωτογραφία εκείνος κι οι υπόλοιποι ηγέτες συζητούσαν κάτι «που δεν είχε καμία σχέση με τη σύνοδο».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, η φωτογραφία ήταν από τη δεύτερη μέρα της συνόδου στο Λα Μαλμπέ και αποτύπωνε «διαβουλεύσεις στο περιθώριο της επίσημης ημερήσιας διάταξης».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ