Der Tagesspiegel: Εκτίμηση σε διεθνές επίπεδο για Τσίπρα-Ζάεφ που έλυσαν το Σκοπιανό - iefimerida.gr

Der Tagesspiegel: Εκτίμηση σε διεθνές επίπεδο για Τσίπρα-Ζάεφ που έλυσαν το Σκοπιανό

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ /Φωτογραφία intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Χρειάστηκαν 26 χρόνια στη διεθνή σκηνή για να βρει η πΓΔΜ λύση με τη γειτονική Ελλάδα για το όνομα και το κράτος της. Αναμένεται να ονομαστεί Βόρεια Μακεδονία, για να είναι σαφές ότι η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι κάτι διαφορετικό από την ομώνυμη επαρχία της βόρειας Ελλάδας», γράφει η γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel.

«Την επομένη, όμως, κιόλας της συμφωνίας, τα πάντα κλονίζονται και πάλι: Ο συντηρητικός ηγέτης της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε την Τετάρτη αποφασιστική αντίσταση- μάλλον αντίθετα με ό,τι πρεσβεύει ο ίδιος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να δυσαρεστήσει το εθνικιστικό κομμάτι του κόμματός του και τους ψηφοφόρους εκείνου», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

«Σε διεθνές επίπεδο, όμως, υπήρξε μεγάλη εκτίμηση για τις δύο αριστερές κυβερνήσεις της Αθήνας και των Σκοπίων. Γιατί ο δρόμος προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ουσιαστικά είναι πλέον ανοικτός για το μικρό βαλκανικό κράτος», τονίζει η εφημερίδα.

Από την πλευρά της η «Die Tageszeitung», αφού σημειώνει ότι «η διαμάχη για το όνομα Μακεδονία διήρκεσε περισσότερο απο 25 χρόνια» τονίζει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζαεφ, οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και των Σκοπίων, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να τερματίσουν τη διαμάχη για το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η χώρα θα ονομαστεί στο μέλλον Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ