Ο Φίλιππος Σαχινίδης νέος υπουργός Οικονομικών - iefimerida.gr

Ο Φίλιππος Σαχινίδης νέος υπουργός Οικονομικών

Ο Φίλιππος Σαχινίδης νέος υπουργός Οικονομικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Φίλιππος Σαχινίδης είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών, αναβαθμιζόμενος από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού την οποία κατείχε έως σήμερα.

Η τελική επιλογή έγινε την Τετάρτη το πρωί από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο που είχε ως εναλλακτική επιλογή τον σημερινό υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση.

Ο κ. Γιαννίτσης πάντως... ξημέρωσε ως υπουργός Οικονομικών, ενώ για τη θέση του υπουργού Εσωτερικών είχε κλείσει το όνομα που πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Γιώργου Καλαμίδα.

Την πληροφόρηση αυτή είχε και ο ίδιος ο κ. Σαχινίδης, από στελέχη της Ν.Δ., μετά τη συνάντηση του κ. Αντώνη Σαμαρά με τον κ. Παπαδήμο, το βράδυ της Τρίτης.

Σε μία λιτή και σύντομη τελετή, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, ορκίστηκε ο Φίλιππος Σαχινίδης στη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Ο κ Σαχινίδης πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.

Ο κ.Σαχινίδης είχε ακουστεί εδώ και καιρό, όπως είχε γράψει και το iefimerida.gr στις 7/3, ως ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου στη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την τελική επιλογή του πρωθυπουργού βάρυνε το γεγονός ότι ο κ. Καλαμίδας δεν είχε γνώση του μηχανισμού του υπουργείου Εσωτερικών και θα έπρεπε να διαχειριστεί μια εξαιρετικά κρίσιμη, για το μέλλον της χώρας, εκλογική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ