Σαχινίδης - Γιαννίτσης οι επικρατέστεροι διάδοχοι του Βενιζέλου - iefimerida.gr

Σαχινίδης - Γιαννίτσης οι επικρατέστεροι διάδοχοι του Βενιζέλου

Λουκάς Παπαδήμος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, φαίνεται να συζήτησαν ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν πιθανότατα στις 29 Απριλίου, χωρίς ωστόσο να έχει αποκλειστεί και η 6η Μαΐου. Η ανακοίνωση του ονόματος του νέου υπουργού Οικονομικών, θα γίνει την Τετάρτη το πρωί, ενώ η ορκωμοσία του θα γίνει το μεσημέρι, έτσι ώστε ο νέος υπουργός να αναλάβει άμεσα τα καθήκοντά του.

Για την θέση, «φαβορί» είναι ο νυν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης και ο νυν υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης. Ωστόσο το ενδεχόμενο της ανάληψης του υπουργείου Οικονομικών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, δεν έχει σβήσει, καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος, φέρεται να έχει προτρέψει τον Λουκά Παπαδήμο να ακολουθήσει το παράδειγμα του ομόλογού του, του Ιταλού, Μάριο Μόντι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ