Πρόταση στον Μίκη για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Πρόταση στον Μίκη για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συμμετάσχει ο Μίκης Θεοδωράκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόταση στον Μίκη Θεοδωράκη να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να απευθύνει το επόμενο διάστημα η ηγεσία του κόμματος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στενό «μαρκάρισμα» γίνεται και τον Αλέκο Αλαβάνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της iefimerida η επίσημη πρόσκληση προς τον καταξιωμένο συνθέτη θα γίνει εφόσον κλείσουν οι συνεργασίες του σχήματος με άλλες δυνάμεις εκτός του ΣΥΡΙΖΑ όπως π.χ το Άρμα Πολιτών, τους «πασοκογενείς» βουλευτές και άλλους χώρους.

Οριστικοποιούνται ως το τέλος της εβδομάδας τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με μία μικρή πιθανότητα να συμμετάσχει σ' αυτά και ο Αλέκος Αλαβάνος.

Ο επικεφαλής του Μετώπου δέχεται πιέσεις από συνεργάτες του να επιστρέψει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-δεν ήταν υποψήφιος το 2009- κάτι που αντιμετωπίζει με θετική διάθεση και η Κουμουνδούρου παρά τις παλιές διαφορές Τσίπρα-Αλαβάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλέξης Τσίπρας θα είναι υποψήφιος και αυτήν την φορά στην α' Αθηνών, περιφέρεια στην οποία θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος Νίκος Βούτσης.

Στην β' Αθηνών θα κατέβουν οι «πασοκογενείς» Σοφία Σακοράφα και Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ υποψηφιότητα θα βάλει και ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνασπισμού Πάνος Σκουρλέτης. Στην β' Αθηνών κατεβαίνει παραδοσιακά ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Επίσης στην β' Αθήνας θα είναι υποψήφια τα μέλη της ΠΓ Ρένα Δούρου και Δημήτρης Στρατούλης, ενώ η Νάντια Βαλαβάνη δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα θέσει υποψηφιότητα.

Επίσης στην α' Πειραιά θα είναι υποψήφιος ο Δημήτρης Δρίτσας, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα θέσει υποψηφιότητα στην β' Πειραιά. Στο Ηράκλειο θα είναι υποψήφιος ο Μ. Κριτσωτάκης, στην Λάρισα η Η. Διώτη και στην α' Θεσσαλονίκης ο Τ. Κουράκης. Στην Αχαϊα θα κατέβει ο Άρης Χατζηλάμπρου της ΚΟΕ, αλλά και η Μαρία Κανελλοπούλου. Επίσης, στην Αιτωλοακαρνανία θα είναι υποψήφιος ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος και ενδεχομένως ο Γιώργος Βαρεμένος.

Υπάρχει μία πιθανότητα ο Γ. Βαρεμένος να είναι υποψήφιος στο Υπόλοιπο Αττικής μαζί με τους Αλέξη Μητρόπουλο, Γιώργο Πάντζα και Α. Στεργίου. Στην Μαγνησία θα κατέβει ο Κώστας Πουλάκης, στα Ιωάννινα ο Χρήστος Μαντάς και στην Εύβοια ο Βαγγέλης Αποστόλου. Στην Μεσσηνία θα διεκδικήσει έδρα ο Θανάσης Πετράκος.

Ο Νίκος Κοτζιάς που συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος. Ασαφές παραμένει το τι θα κάνει ο Γιάννης Δημαράς καθώς το «Αρμα Πολιτών» εμφανίζεται να συνομιλεί με το κόμμα Καμμένου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ