«Εξω φρενών» οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών με τον Βεστερβέλε - iefimerida.gr

«Εξω φρενών» οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών με τον Βεστερβέλε

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δυσφορία των ευρωπαίων ομολόγων του προκάλεσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, καθώς έκανε... διακρίσεις και κάλεσε ορισμένους μόνο από αυτούς στη άτυπη συνάντηση σήμερα στο Βερολίνο με θέμα «το μέλλον της Ευρώπης μετά την οικονομική κρίση.

Αυτό επισημαίνει σημερινό δημοσίευμα στον ιστότοπο euractiv.com, υπό τον τίτλο: «Η γερμανική πρόσκληση για το μέλλον της Ευρώπης εκνευρίζει τους εταίρους».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσκεκλημένοι είναι οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας, της Αυστρίας, της Δανίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, ενώ μένουν εκτός 17 υπουργοί εξωτερικών της Ε.Ε..

Το γεγονός αυτό ενόχλησε κάποιους, αναφέρει το δημοσίευμα, καθώς ένας διπλωμάτης από τη Σουηδία, χώρα που δεν προσκλήθηκε, δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ότι ο Γερμανός ΥΠΕΞ δεν συμβάλει στην καλύτερη συνεργασία των κρατών μελών με αυτή την κίνησή του.

Επιπλέον, το γερμανικό ΥΠΕΞ δέχθηκε επικριτικά σχόλια και από το Δουβλίνο, που επισημαίνει ότι η συνάντηση που διοργανώνει ο Βεστερβέλε δεν βοηθάει την κατάσταση στην παρούσα συγκυρία, καθώς η ιρλανδική κυβέρνηση ετοιμάζει δημοψήφισμα για την επικύρωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου.

Από την άλλη, το δανικό υπουργείο Εξωτερικών προσκλήθηκε αλλά αρνήθηκε να μετάσχει. «Το ίδιο βράδυ έχουμε κάποια κυβερνητική συνάντηση. Φυσικά επιθυμώ να συζητήσω τα ευρωπαϊκά θέματα αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάζουμε και να αποφασίζουμε σε ποιες συναντήσεις θα παρευρεθούμε», δήλωσε στην Κοπεγχάγη ο Δανός ΥΠΕΞ, Βίλι Σόνβνταλ.

Από την πλευρά του, ο Βεστερβέλε - κατά τη διάρκεια του άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών - δήλωσε σχετικά: «Χρειάζεται να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική της Ε.Ε.. Δεν μπορούμε να περιοριζόμαστε στη διαχείριση της κρίσης. Πρέπει να δείξουμε ότι η Ε.Ε. είναι σε θέση να προσφέρει επίσης πολιτική προοπτική».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ