Ο Κιμ κάλεσε τον Τραμπ στη Β.Κορέα τον Ιούλιο -Τι περιείχε ο τεράστιος φάκελος - iefimerida.gr

Ο Κιμ κάλεσε τον Τραμπ στη Β.Κορέα τον Ιούλιο -Τι περιείχε ο τεράστιος φάκελος

Ο Ντόναλντ Τραμπ κι ο απεσταλμένος του Κιμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόσκληση στον Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί την Πιονγιάνγκ τον Ιούλιο για μια νέα αμερικανο-βορεοκορατική σύνοδο απηύθυνε ο Κιμ με την επιστολή που παραδόθηκε ιδιοχείρως προ ημερών στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

Νοτιοκορεατικά ΜΜΕ λένε την ίδια ώρα ότι αν τα πράγματα πάνε καλά στη συνάντηση της Σιγκαπούρης μπορεί να γίνει μια νέα συνάντηση τον Σεπτέμβριο στην Ουάσιγκτον.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Πιονγιάνγκ και της Ουάσιγκτον έχουν συναντηθεί αρκετές φορές για να προετοιμάσουν τις αυριανές ιστορικές συνομιλίες των δύο ηγετών και σ’ αυτές τις συναντήσεις ήταν που συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλα τετ-α-τετ σε ηγετικό επίπεδο και μάλιστα όρισαν χοντρικά κι ένα χρονοδιάγραμμα, όπως μεταδίδει το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo News.

Ο Κιμ κάλεσε τον Τραμπ στη Β.Κορέα τον Ιούλιο -Τι περιείχε ο τεράστιος φάκελος | iefimerida.gr 0

Ο Κιμ προσκάλεσε τον Τραμπ στην Πιονγιάνγκ με την ιδιόχειρη επιστολή του που παραδόθηκε στο Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική εφημερίδα JoongAng Ilbo, που αποκάλυψε για πρώτη φορά τι περιλάμβανε το περιβόητο γραμμα, αφού ο Λευκός Οίκος είχε αρνηθεί να μιλήσει για το περιεχόμενό του.

Στην Πιονγιάνγκ τα κρατικά μέσα, όπως η εφημερίδα Rodong Simun, ανακοίνωσαν σήμερα την πραγματοποίηση της συνόδου της Σιγκαπούρης κάνοντας λόγο για την έναρξη «μιας εποχής που έχει αλλάξει», υπογραμμίζοντας ότι οι συνομιλίες θα εστιάσουν στην «ανάπτυξη των σχέσεων της ΛΔΒΚ με τις ΗΠΑ σε νέα βάση... την οικοδόμηση ενός βιώσιμου ειρηνευτικού μηχανισμού στην κορεατική χερσόνησο, τη συνειδητοποίηση της ανάγκης της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου κι άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο λέει ότι οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένος στο στόχο της «πλήρους, επαληθεύσιμης και μη αναστρέψιμης αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ