Κομμωτές στην υπηρεσία της πρόληψης του καρκίνου - iefimerida.gr

Κομμωτές στην υπηρεσία της πρόληψης του καρκίνου

κομμωτής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι κομμωτές μπορούν και θα πρέπει να εκπαιδευτούν ώστε να ελέγχουν τους πελάτες τους για καρκίνο του δέρματος, υποστηρίζουν ειδικοί στον τομέα υγείας.

Οι κομμωτές δεν θα καλούνται φυσικά να κάνουν διάγνωση, αλλά να επισημαίνουν διακριτικά καθετί ύποπτο που θα εντοπίζουν στο κεφάλι ή τον λαιμό του πελάτη τους, ώστε εκείνος να απευθυνθεί στον γιατρό του.

Όπως αναφέρεται στην Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας, «δεν πρέπει να περιμένουμε οι ασθενείς με καρκίνο του δέρματος να έρθουν σε εμάς όταν μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά, αλλά να χρησιμοποιούμε την έρευνα και άλλες μεθόδους για να βελτιώσουμε τον έγκαιρο εντοπισμό των μελανωμάτων στο κεφάλι και τον λαιμό εκμεταλλευόμενοι τον ρόλο των κομμωτών και την μοναδική τους σχέση με τους πιθανούς πελάτες μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ