Les Echos: «Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι σκληρό καρύδι» - iefimerida.gr

Les Echos: «Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι σκληρό καρύδι»

Les Echos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον τίτλο «η γραφειοκρατία είναι ο καρκίνος της χώρας μας», η γαλλόφωνη βελγική οικονομική εφημερίδα Les Echos δημοσιεύει συνέντευξη της υπουργού Ανάπτυξης Άννας Διαμαντοπούλου την οποία χαρακτηρίζει ως «σκληρό καρύδι».

Ο χαρακτηρισμός της αποδίδεται από την εφημερίδα λόγω της πρόσφατης απόφασής της να απομακρύνει εκατό και πλέον υπαλλήλους από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων.

Αναφερόμενη στην πρόσφατη επίσκεψή της στις Βρυξέλλες, η υπουργός Ανάπτυξης σημειώνει ότι υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης μετά την ολοκλήρωση του PSI, οι οποίες δημιουργούν διαφορετικό κλίμα στην ελληνική οικονομία. « Καιρός ήταν, γιατί οι Έλληνες έχουν χάσει το ηθικό τους», συμπληρώνει χαρακτηριστικά η κ. Διαμαντοπούλου.

Στόχος σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου είναι η επίτευξη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η συμφωνία προβλέπει χρηματοδότηση ύψους 1 δισ. ευρώ σε διάστημα δυο ετών, με την εγγύηση 500 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα.

Τονίζεται ότι η στήριξη πρόκειται να είναι οριζόντιου χαρακτήρα με προφανή στόχο «να εστιάσουμε στα αποτελέσματα, στην απασχόληση, στις υποδομές, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στη γεωργική οικολογία, την ενέργεια, τη στήριξη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την πληροφορική και τις υπηρεσίες, ιδίως τον τουρισμό».

Παράλληλα η κ. Διαμαντοπούλου δεν περέλειψε να αναφερθεί και στο «τέρας της γραφειοκρατίας» και στα 80 συγκεκριμένα εμπόδια που συναντούν οι επενδυτές τα οποία επιδιώκει να επιλύσει.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μάς στηρίζει πλήρως σε αυτή την κατεύθυνση και το PSI μας βοήθησε πολύ γιατί μας πίεσε να προχωρήσουμε σε βελτίωση του συστήματος. Ήδη, διαπιστώνουμε κάποια πρόοδο. Πρώτα, χρειάζονταν τουλάχιστον δυο μήνες για την ίδρυση εταιρείας. Τώρα, χρειάζονται μόλις δυο μέρες», υπογραμμίζει η Υπουργός Ανάπτυξης που προαναγγέλλει καλύτερες μέρες για την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ