Μέρκελ: Η Ρωσία δεν πληροί τις προϋποθέσεις για επανένταξη στην G7 - iefimerida.gr

Μέρκελ: Η Ρωσία δεν πληροί τις προϋποθέσεις για επανένταξη στην G7

Φωτογραφία: AP Photo/Evan Vucci
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις προϋποθέσεις προκειμένου να επανενταχθεί στην G7 δεν πληροί η Ρωσία, σύμφωνα με την Ανγκελα Μέρκελ.

Αυτό συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που μετέχουν στη σύνοδο της G7 στο Κεμπέκ του Καναδά, όπως είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η Μέρκελ, μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου, είπε επίσης ότι ακόμη είναι πάρα πολύ νωρίς για να πει κανείς αν θα εκδοθεί κάποιο κοινό ανακοινωθέν της συνόδου. Πρόσθεσε όμως ότι αν δεν τα καταφέρουν, αυτό θα είναι μια έντιμη παραδοχή τους ότι δεν επιτεύχθηκε κάποια συμφωνία.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να επιστρέψει η Ρωσία στην G7, άποψη την οποία φάνηκε να συμμερίζεται ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε σε μια ανάρτησή του στο Twitter.

Η Ρωσία αποβλήθηκε από την Ομάδα των πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, το 2014, για την οποία της έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις δυτικές χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ G7 ΡΩΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ