Βερναρδάκης: Το τηλεφώνημα Ζάεφ στον Τσίπρα θα γίνει για τελικό ναι ή όχι στη συμφωνία - iefimerida.gr

Βερναρδάκης: Το τηλεφώνημα Ζάεφ στον Τσίπρα θα γίνει για τελικό ναι ή όχι στη συμφωνία

Ο υπουργός Επικρατείας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα δεν θα έχει διαπραγματευτικό χαρακτήρα. Θα επισφραγίσει ότι υπάρχει συμφωνία ή ότι δεν υπάρχει συμφωνία, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο κ. Βερναρδάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα υπάρξει συμφωνία και θα έχει βήματα αιρεσιμότητας και συμφώνησε ότι είμαστε κοντά στο Σεβέρνα Μακεντόνιγια.

«Το μεγάλο βάρος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην απέναντι πλευρά. Εχει υπάρξει μια πρώτη συμφωνία σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών.

Και η άλλη πλευρά βρίσκεται στο σημείο αν θα κάνει το μεγάλο βήμα. Χρειάζεται να διανυθούν τα τελευταία μέτρα που είναι και τα πιο κρίσιμα. Πιστεύω ότι θα επικυρωθεί η συμφωνία αλλά ο χρόνος είναι κάτι που δεν το ξέρει κανείς.»

Η ΝΔ δεν θέλει λύση, είπε ο υπουργός. Αναφερόμενος στα χθεσινά συλλαλητήρια, είπε ότι δεν ήταν μαζικά, χαρακτήρισε ιερό το δικαίωμα της διαδήλωσης, τονίζοντας, ωστόσο ότι δεν γίνεται εξωτερική πολιτική με αυτό τον τρόπο.

Η ιστορία – πρόσθεσε- όταν επαναλαμβάνεται, επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Σε περίπτωση πρότασης μομφής από τη Nέα Δημοκρατίας ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι αυτή θα είναι καλοδεχούμενη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ