Financial Times: Ο Γιαννίτσης θα αντικαταστήσει τον Βενιζέλο - iefimerida.gr

Financial Times: Ο Γιαννίτσης θα αντικαταστήσει τον Βενιζέλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τίτλο «ο Βενιζέλος παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών για να ξεκινήσει προεκλογική εκστρατεία», οι Financial Times με εκτενές ρεπορτάζ παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ ενώ υποστηρίζουν ότι ο Τάσος Γιαννίτσης θα αντικαταστήσει τον κ. Βενιζέλο στο υπουργείο.

ανώτεροςοικονομολόγοςπου διετέλεσε υπουργόςΕσωτερικών, αναμένεταινα αντικαταστήσειτον κ.Βενιζέλο»,σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που επικαλούνται από έλληνα αξιωματούχο. Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως «ο Τάσος Γιαννίτσης,

Παράλληλα αναφέρει ότι η προσέλευσηγιατηνψηφοφορίαανάδειξης νέου προέδρου ήταν πολύμεγαλύτερη από την αναμενόμενη, δεδομένης της κακής εμφάνισητου ΠΑΣΟΚ στιςπρόσφατεςδημοσκοπήσεις,αν καιοι πολιτικοί αντίπαλοιτου κ.Βενιζέλουυποστήριξανότι οικομματικοί αξιωματούχοιέκαναν τα στραβά μάτιαστην κατ' επανάληψη προσέλευση για ψηφοφορία των ίδιων ψηφοφόρων στις μεγαλύτερεςπόλεις και κωμοπόλεις. ς Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι ο κ.Βενιζέλοςαντιμετωπίζει μιαμεγάλη πρόκλησηγια την ανοικοδόμησητου ΠΑΣΟΚ καθώς θεωρείται ο κ. υπεύθυνοςγια τηναπόφασηνα ζητήσει «διεθνήδιάσωση»το 2010,παρά τα χρόνιατουυπερ-δανεισμούαπότην προηγούμενησυντηρητική κυβέρνηση. Το συντηρητικόκόμμα της Νέας Δημοκρατίαςέχειέναισχυρό προβάδισμαστις δημοσκοπήσεις, αν και θαείναι σχεδόν αδύνατο να κερδίσει μιακοινοβουλευτική πλειοψηφία καιμπορεί να χάσειτη στήριξηακροδεξιώνκομμάτωνστηνεκλογή του.Ο Αντώνης Σαμαράς,ο συντηρητικόςηγέτης,επιζητείμια ολοκληρωτικήνίκηΑλλά σε αντίθετη περίπτωση,θα προσπαθήσεινα αναβιώσειτο σημερινόσυνασπισμό με τοΠΑΣΟΚ,με τον εαυτό τουως πρωθυπουργό,ένας συντηρητικόςαναλυτήςείπε, γράφουν οι Financial Times.Αν αυτόδεν γίνει δεκτόστο ΠΑΣΟΚ,ο κ.Παπαδήμοςμπορεί να κληθεί ναπαραμείνειεπικεφαλήςτουσυνασπισμού,αναφέρει το δημοσίευμα.Ταδύο μέρηπάντως δεσμεύονται να εφαρμόσουντις προϋποθέσειςπου καθορίζονται απότοπρόσφατο πακέτοδιάσωσης,ακόμη καιαν αυτό σημαίνειτην επιβολή περαιτέρωπερικοπώνμετά τις εκλογές. .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ