H Apple μοιράζει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στους μετόχους της - iefimerida.gr

H Apple μοιράζει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στους μετόχους της

H Apple μοιράζει 10 δισ. δολάρια στους μετόχους της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οριστική αλλαγή σελίδας σηματοδοτεί η χτεσινή ανακοίνωση της Apple να διανείμει μέρισμα 10 δισ. δολαρίων στους μετόχους της, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Συγκεκριμένα, σε τηλεδιάσκεψη που έγινε χτες, ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, ανακοίνωσε ότι η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία υπολογιστών θα δώσει μέρισμα ύψους 10 δισ. δολαρίων στους μετόχους της, από τα αποθεματικά των 97,6 δισ. δολάρια που έχει συγκεντρώσει λόγω της υψηλότατης κερδοφορίας των τελευταίων ετών. Ειδικότερα, κάθε μέτοχος θα λάβει 2,65 δολάρια ανά μετοχή.

Η είδηση αυτή ενθουσίασε τους αναλυτές και φυσικά τους επενδυτές αλλά ταυτόχρονα είναι ολική αλλαγή πλεύσης για το «δαγκωμένο μήλο» καθώς, όσο ήταν στο τιμόνι ο Στιβ Τζομπς η εταιρεία απέφευγε να διανείμει μέρισμα ή να διαθέτει τα αποθεματικά της για μεγάλες εξαγορές. Άντιθετα με ότι έκαναν οι υπόλοιπες εταιρείες Πληροφορικής, o Τζομπς πίστευε ότι η εταιρεία του έπρεπε να διαθέτει ένα μεγάλο αποθεματικό στην τράπεζα, σαν ασφάλεια στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Γι' αυτό το λόγο, παρότι η Apple ήταν εδώ και χρόνια κερδοφόρα, δεν είχε διανείμει ποτέ μέρισμα.

Αντίθετα, ο Τιμ Κουκ ανακοίνωσε ότι επεξεργάζεται ένα σχέδιο αξιοποίησης του τεράστιου αποθεματικού της Apple, καθώς όπως είπε οι τοκοι από τα σχεδόν 100 δισ. δολάρια μόλις που έφταναν στο 1%. Μάλιστα, συζητά και το ενδεχόμενο κάποιας εξαγοράς με τα σχεδόν 90 δισ. δολάρια που θα του μείνουν στο χέρι...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ