Βροχή τροπολογιών στο νομοσχέδιο του υπουργείου περιβάλλοντος -Από αυθαίρετα μέχρι Πράσινο Ταμείο - iefimerida.gr

Βροχή τροπολογιών στο νομοσχέδιο του υπουργείου περιβάλλοντος -Από αυθαίρετα μέχρι Πράσινο Ταμείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βροχή τροπολογιών έχει συγκεντρώσει το νομοσχέδιο του υπουργείου περιβάλλοντος για το θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής.

Μεταξύ άλλων οι τροπολογίες αφορούν στην τακτοποίηση αυθαιρέτων και το λεγόμενο «Πράσινο Ταμείο» από το οποίο θα διατεθούν χρήματα για την κάλυψη συγκεκριμένων δαπανών, κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την πρώτη τροπολογία που φέρει την υπογραφή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη τροποποιούνται και συμπληρώνονται διατάξεις του ν.4495/2017 που αναφέρονται σε πολεοδομικής φύσης θέματα.

Μεταξύ άλλων διευρύνονται οι περιπτώσεις τακτοποίησης, κατ’ εξαίρεση, αυθαίρετων και επεκτείνεται και για εκείνες τις περιπτώσεις για τις οποίες οι εκθέσεις αυτοψίας έχουν συνταχθεί μετά τις 27-7-2011. Περαιτέρω, όπως αναφέρεται, προβλέπεται ότι, οι ιδιοκτήτες αυθαίρετων κατασκευών οφείλουν, μέχρι 31-12-2018, να προβούν σε κατεδάφιση αυτών μετά την έκδοση έγκρισης εκτέλεσης εργασιών. Στην περίπτωση αυτή μετά την ενημέρωση της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης και τη διενέργεια αυτοψίας, εφαρμόζεται η διαδικασία διαγραφής ανείσπρακτων βεβαιωθέντων προστίμων και αναστολή όλων των αναγκαίων μέτρων εκτέλεσης των ποινικών διώξεων.

Η δεύτερη τροπολογία προβλέπει την απόδοση χρηματικού ποσού, προερχόμενου από τον ετήσιο προϋπολογισμό του «Πράσινου Ταμείου», ως δημόσιο έσοδο προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα ειδικά προγράμματα δασοπροστασίας, έργα, εργασίες, δραστηριότητες και ερευνητικά προγράμματα που εξυπηρετούν τους σκοπούς του Ειδικού Φορέα Δασών του Πράσινου Ταμείου, με σκοπό την αποκλειστική διάθεση του σε υπερωρίες και διανυκτερεύσεις υπαλλήλων και για τις λειτουργικές δαπάνες των προγραμμάτων πρόληψης λαθροϋλοτομίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ