Κράζουν ρωσικό κρατικό κανάλι που φωτοσόπαρε τον Κιμ Γιονγκ Ουν να χαμογελά με τον Λαβρόφ [βίντεο] - iefimerida.gr

Κράζουν ρωσικό κρατικό κανάλι που φωτοσόπαρε τον Κιμ Γιονγκ Ουν να χαμογελά με τον Λαβρόφ [βίντεο]

Φωτογραφία: YouTube/Rossiya1
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Βροχή» ειρωνικών σχολίων στα social media και τα διεθνή ΜΜΕ η απόφαση του ρωσικού μηχανισμού προπαγάνδας να «φορέσει» χαμόγελο στον Κιμ κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Σεργκέι Λαβρόφ.

Φοβούμενη μήπως μείνει έξω από το παιχνίδι ενόψει της συνάντησης Τραμπ-Κιμ με βασικό θέμα το βορειοκορεατικό πυρηνικό οπλοστάσιο η Μόσχα έστειλε αιφνιδιαστικά την «αλεπού της διπλωματίας» στην Πιονγιάνγκ, η οποία έπλεξε το εγκώμιο της Ρωσίας ως αντίβαρου στην παγκόσμια κυριαρχία της Ουάσιγκτον.

Η συνάντηση του Ρώσου υπ Εξ με τον Βορειοκορεάτη δικτάτορα έγινε βέβαια την περασμένη Πέμπτη, αλλά οι «Ειδήσεις της Εβδομάδας», βασική ειδησεογραφική εκπομπή του ρωσικού κρατικού δικτύου Rossiya 1 της αφιέρωσαν ολόκληρο ρεπορτάζ την Κυριακή το βράδυ υπενθυμίζοντας στο κοινό πώς ο «Υπέρτατος Ηγέτης» χαρακτήρισε «υπέροχο φίλο» τον Λαβρόφ. Μόνον που η βλοσυρή έκφραση του Κιμ Γιονγκ Ουν στις επίσημες φωτογραφίες «χάλαγε τη μαγιά» στους συντελεστές της εκπομπής, που δεν δίστασαν να τις ρετουσάρουν «φορώντας» του ένα χαμόγελο.

Χρήστες των social media παρατήρησαν, ωστόσο, τη λεπτομέρεια, ανάμεσά τους κι ο αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου του πρακτορείου Bloomberg στη Μόσχα, Σκοτ Ρόουζ, ο οποίος σχολίασε στο Twitter: «Η ρωσική κρατική τηλεόραση ήρθη στο ύψος της περίστασης, έβαλε με photoshop χαμόγελο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν».

Russian state TV, rising to the occasion, photoshopped a smile onto North Korean leader Kim Jong Un at his meeting with Lavrov. h/t @Fake_MIDRF https://t.co/QJzXyZcZmu pic.twitter.com/Y2gt4wkOJv

Ποια είναι η πιθανή εξήγηση; Ενώ η υφήλιος αναμένει με αγωνία τι θα αποκομίσει η συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη στη Σιγκαπούρη, η Ρωσία θέλει να εμφανιστεί ως εναλλακτική. Εξ’ ου και οι θριαμβολογίες της «Νεβασίμαγια Γκαζέτα» μετά το τετ-α-τετ στην Πιονγιάνγκ: «Έτσι εξασφαλίζει η Μόσχα μια θέση στις διαπραγματεύσεις για το Κορεατικό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κιμ Γιονγκ Ουν Σεργκεί Λάβροφ ROSSIYA 1
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ