Απίστευτο ξύλο σε τουρνουά πυγμαχίας με γυμνά χέρια -Εσταζαν αίμα [εικόνες] - iefimerida.gr

Απίστευτο ξύλο σε τουρνουά πυγμαχίας με γυμνά χέρια -Εσταζαν αίμα [εικόνες]

O Tζόι Μπελτράν (δεξιά) σφυροκοπά τον Τόνι Λόπεζ (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι γροθιές έπεφταν σύννεφο και το αίμα κυλούσε ποτάμι στον πρώτο νόμιμο αγώνας πυγμαχίας με γυμνά χέρια στην αμερικανική ιστορία, που έγινε το περασμένο Σάββατο στην πόλη Τσεγιέν του Ουαϊόμινγκ.

Ο 32χρονος Άρνολντ Άνταμς, αθλητής βαρέων βαρών των Μεικτών Πολεμικών Τεχνών (ένα υβριδικό μαχητικό άθλημα πλήρους επαφής που επιτρέπει τη χρήση τόσο των χτυπημάτων όσο και των λαβών, είτε από όρθια θέση είτε από το έδαφος) σφυροκόπησε τον πρώην αθλητή του UFC (Ultimate Fighting Championship-διοργάνωση Πολεμικών Τεχνών) Ντ. Τζ, Λίντερμαν στο πρόσωπο ενώπιον 2.000 φανατικών οπαδών σε αγώνα που έγινε μέσα σε ένα γήπεδο χόκεϊ στην πρωτεύουσα του Ουαϊόμινγκ.

Απίστευτο ξύλο σε τουρνουά πυγμαχίας με γυμνά χέρια -Εσταζαν αίμα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Απίστευτο ξύλο σε τουρνουά πυγμαχίας με γυμνά χέρια -Εσταζαν αίμα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μ’ ένα αποτελεσματικό αριστερό απότομο χτύπημα κέρδισε τεχνικό νοκ-άουτ, με τον γιατρό του αγώνα να σταματά την αναμέτρηση μετά τον δεύτερο γύρο.

Δεκάδες χιλιάδες φανατικοί λάτρεις των πυγμαχικών αγώνων bare knuckle (με γυμνά χέρια) περίμεναν πάνω από μια ώρα στην ουρά των ταμείων για το τουρνουά, -το πρώτο σημαντικό αυτού του είδους στις ΗΠΑ από το 1889- που περιλάμβανε 10 αναμετρήσεις, εκ των οποίων οι τέσσερις μεταξύ αθλητών βαρέων βαρών.

Απίστευτο ξύλο σε τουρνουά πυγμαχίας με γυμνά χέρια -Εσταζαν αίμα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο Εστεβάν Παγιάν δεν απογοήτευσε τους θαυμαστές του ξαπλώνοντας στο καναβάτσο τον Ομάρ Βελα μόλις στο 1:57 από την έναρξη του πρώτου γύρου.

Οι νικητές στην κατηγορία βαρέων βαρών προκρίνονται στα ημιτελικά τον Σεπτέμβριο, ενώ ο τελικός θα γίνει αργότερα εντός του 2018 και πάλι στο Ουαϊόμινγκ, αφού καμιά άλλη αμερικανική πολιτεία δεν δέχθηκε να φιλοξενήσει αυτούς τους αγώνες.

H Άλμα Γκαρσία αριστερά και η Μπεκ Ρόουλινγκς δεξιά (Φωτογραφία: ΑΡ)

Στη μοναδική αναμέτρηση μεταξύ γυναικών της βραδιάς η 29χρονη Μπεκ Ρόουλινγκς από το Μπρισμπέιν της Αυστραλίας νίκησε την Άλμα Γκαρσία με τεχνικό ΚΟ στον δεύτερο γύρο.

«Το Ουαϊόμινγκ ήταν η πρώτη Πολιτεία που αναγνώρισε δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες, ταίριαζε λοιπόν να φιλοξνήσει και τον πρώτο πυγμαχικό αγώνα bare knuckle μεταξύ γυναικών», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Μαχητικών Αθλημάτων του Ουαϊόμινγκ, Μπράιαν Πέντερσεν. «Ή θα διαβάζεις ιστορία, ή θα τη γράφεις. Κι εμείς γράψαμε ιστορία απόψε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ