Ξέφυγε πάλι ο πρόεδρος των Φιλιππίνων: Εστειλε στον διάολο αξιωματούχο του ΟΗΕ - iefimerida.gr

Ξέφυγε πάλι ο πρόεδρος των Φιλιππίνων: Εστειλε στον διάολο αξιωματούχο του ΟΗΕ

Φωτογραφία: AP/ Bullit Marquez
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε έστειλε στον... διάολο έναν ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ, επειδή δήλωσε ότι απειλείται η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στις Φιλιππίνες.

«Πείτε του να μην παρεμβαίνει στις υποθέσεις της χώρας μου. Μπορεί να πάει στον διάολο», δήλωσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, αναφερόμενος στον Ντιέγκο Γκαρσία Σαγιάν.

Τον προηγούμενο μήνα το Ανώτατο Δικαστήριο των Φιλιππίνων ψήφισε υπέρ της απομάκρυνσης της δικαστού Μαρία Λούρδες Σερένο, την οποία ο Ντουτέρτε έχει χαρακτηρίσει «εχθρό» επειδή έχει καταψηφίσει αμφιλεγόμενες προτάσεις της κυβέρνησης, με τη δικαιολογία ότι υπήρξαν παραβιάσεις στον τρόπο διορισμού της.

Την Παρασκευή ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ, Ντιέγκο Γκαρσία Σαγιάν, δήλωσε ότι η αποπομπή της Σερένο στέλνει ανησυχητικό μήνυμα στους άλλους δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου και στα μέλη της δικαστικής εξουσίας.

Δεν είναι ο πρώτος αξιωματούχος του ΟΗΕ που δέχεται επίθεση από τον Ντουτέρτε. Το 2017 ο πρόεδρος των Φιλιππίνων είχε καταφερθεί εναντίον της Ανιές Καλαμάρ, την οποία είχε προσβάλει και είχε απειλήσει να χαστουκίσει.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ροντρίγκο Ντουτέρτε Φιλιππίνες ΟΗΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ