Τελικοί Stoiximan.gr Basket League: Επιστολή Βασιλειάδη, απάντηση της ΕΟΚ - iefimerida.gr

Τελικοί Stoiximan.gr Basket League: Επιστολή Βασιλειάδη, απάντηση της ΕΟΚ

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντικές εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ, λίγο πριν αρχίσουν οι τελικοί πρωταθλήματος ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Ο ΟΣΦΠ αντιδρά στο θέμα που έχει προκύψει με τους ορισμούς των διαιτητών και μάλιστα οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έστειλαν επιστολή για το θέμα στον Αλέξη Τσίπρα. Αφού μεσολάβησε η επιθυμία της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ για την παρουσία ξένων διαιτητών στους τελικούς της Stoiximan.gr Basket League, ήρθε η σειρά της κυβέρνησης να απαντήσει, με τον Γιώργο Βασιλειάδη να στέλνει ειδική επιστολή στην ΕΟΚ και στον ΕΣΑΚΕ. O Υφύπουργος Αθλητισμού ζητά από την ομοσπονδία και την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος την διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά τους διαιτητές που δεν βρίσκονται στους πίνακες της ΚΕΔ/ΕΟΚ, ενώ πλέον αναμένεται η αντίδραση από την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ, δύο μόλις ημέρες πριν την έναρξη των τελικών της Stoiximan.gr Basket League.

Διαβάστε την επιστολή: «Αξιότιμοι κύριοι, Σας διαβιβάζεται η από 31.5.2018 επιστολή της ΚΑΕ Ολυμπιακός η οποία μεταξύ άλλων καταγγέλλει παράνομο αποκλεισμό διεθνών διαιτητών και μη συμμόρφωση της Ομοσπονδίας σε απόφαση του Α.Σ.Ε.Α.Δ. και παρακαλώ όπως υποβάλλετε άμεσα τις απόψεις σας επί των διαλαμβανομένων στη συνημμένη επιστολή. Σας καλώ να προβείτε σε άμεσες ενέργειες εφόσον χρειάζεται για να διασφαλιστεί η ηρεμία στο άθλημα. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης».

Άμεση ήταν η απάντηση της ΕΟΚ στο αίτημα του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, για επίσημη ενημέρωση της κατάστασης στο ελληνικό μπάσκετ. Έτσι, μετά την ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ, που τονίζει πως η αντιπαλότητα πρέπει να μείνει μόνο στους αγωνιστικούς χώρους, ήρθε και η θέση της Ομοσπονδίας.

Στην απάντησή της προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού η ΕΟΚ τονίζει πως η ΚΕΔ είναι η μοναδική υπεύθυνη για τους ορισμούς των διαιτητών στο πρωτάθλημα, φέρνοντας μάλιστα και ως παράδειγμα την Euroleague. Όπως αναφέρει στην επιστολή, η Euroleague αξιολόγησε και όρισε μόνο τον Ηλία Κορομηλά, ώστε να σφυρίξει στον μικρό τελικό του Final Four του Βελιγραδίου. Με τον ίδιο τρόπο αξιολογήθηκε ο Ηλίας Κορομηλάς και στην Α1 και ορίστηκε ως πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης ανάμεσα σε Προμηθέα και ΠΑΟΚ στο κλειστό «Δ.Τόφαλος».

Αντίθετα, οι Γκόντας και Φούφης δεν ορίστηκαν στην τελική φάση της Εuroleague και προφανώς αυτό που αφήνεται να εννοηθεί στην επιστολή της ΕΟΚ, είναι ότι για τον ίδιο λόγο δεν αξιολογήθηκαν και στην Α1. Όπως επισημαίνεται από την ΕΟΚ, η απόφαση του ΑΣΕΑΔ έγινε απόλυτα σεβαστή από την ΚΕΔ και οι πίνακες με τους ορισμούς της Α1 έχουν αναρτηθεί στο επίσημο σάιτ και είναι στη διάθεση του καθενός ώστε να δει πόσα παιχνίδια του πρωταθλήματος έχουν σφυρίξει όλοι οι διαιτητές. Και οι τέσσερις διεθνείς διαιτητές, με βάση τα όσα διαρρέονται, ορίστηκαν σε αρκετά παιχνίδια του πρωταθλήματος και σε άλλα δεν ορίστηκαν γιατί δήλωσαν κώλυμα λόγω της συμμετοχής τους σε αγώνες της Euroleague, που διεξάγονταν Παρασκευή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μπάσκετ βασιλειαδης τελικοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ