Παναγιωτόπουλος: Η ΝΔ δεν θα υπερψηφίσει συμφωνία στο Σκοπιανό σε δόσεις και με αβέβαια ανταλλάγματα - iefimerida.gr

Παναγιωτόπουλος: Η ΝΔ δεν θα υπερψηφίσει συμφωνία στο Σκοπιανό σε δόσεις και με αβέβαια ανταλλάγματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώ η κυβέρνηση περιμένει το τηλεφώνημα από τον Σκοπιανό πρωθυπουργό προκειμένου να βγει λευκός καπνός για τη συμφωνία Ελλάδας Σκοπίων, Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη διά των κοινοβουλευτικών τους εκπροσώπων τοποθετήθηκαν σήμερα στη Βουλή για την πιθανή συμφωνία.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Νίκος Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε την συμφωνία ως εθνικά επιζήμια και ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να την υπερψηφίσει

«Η Νέα Δημοκρατία δεν στηρίζει μια συμφωνία σε δόσεις με μοιραία προκαταβολή το πράσινο φως της ένταξης των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαΐκή ένωση και με αβέβαια ανταλλάγματα . Μια τέτοια συμφωνία είναι καταφανώς εθνικά επιζήμια, ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έθεσε τις προϋποθέσεις που το κόμμα του θεωρεί αναγκαίες ούτως ώστε να συζητήσει μια πιθανή συμφωνία

« Συμφωνία σημαίνει πέραν των θεμάτων του ονόματος, της γλώσσας, της ιθαγένειας, το erga omnes, της αναθεώρησης του Συντάγματος και των λοιπών ειδικότερων θεμάτων και δυο ακόμη κρίσιμα θέματα : την κατανόηση της διαφοράς του χρονοδιαγράμματος της επίλυσης με την "σαλαμοποίηση" της επίλυσης που πρέπει να απορριφθεί αμέσως, αλλα και την τύχη της συμφωνίας στον ΟΗΕ, αν μια τέτοια συμφωνία τελικώς επιτευχθεί. Πρέπει να δούμε την τελική και υπογεγραμμένη συμφωνία για να πάρουμε θέση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σκοπιανό ΝΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ