Ο Άσαντ απαντά στις βρισιές του Τραμπ: «Ό,τι λες, είσαι» - iefimerida.gr

Ο Άσαντ απαντά στις βρισιές του Τραμπ: «Ό,τι λες, είσαι»

Ο πρόεδρος της Συρίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια φράση που συνήθως χρησιμοποιούν μαθητές νηπιαγωγείων απάντησε ο πρόεδρος της Συρίας στο χαρακτηρισμό «Κτήνος Άσαντ» που του επεφύλαξε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Ό,τι λες, είσαι», είπε ο Μπασάρ αλ Άσαντ στη διάρκεια συνέντευξής του στο ρωσικό δίκτυο Russia Today.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε βρίσει τον Σύρο ομόλογό του με μια ανάρτησή του στο Twitter στις 8 Απριλίου, μετά από μια επίθεση με χημικά στη Ντούμα κοντά στη Δαμασκό επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στον Βλαντίμιρ Πούτιν και το Ιράν για τη στήριξη που του παρέχουν.

Many dead, including women and children, in mindless CHEMICAL attack in Syria. Area of atrocity is in lockdown and encircled by Syrian Army, making it completely inaccessible to outside world. President Putin, Russia and Iran are responsible for backing Animal Assad. Big price...

Ο Άσαντ είπε στη συνέντευξη ότι δεν έχει να απαντήσει με κάποια βρισιά στον Τραμπ: «Δεν μιλώ έτσι εγώ, άρα δεν μπορώ να χρησιμοποιήσει παρόμοια γλώσσα. Δική του γλώσσα είναι αυτή. Τον αντιπροσωπεύει. Νομίζω ότι υπάρχει μια πολύ γνωστή αρχή, σύμφωνα με την οποία ό,τι λες είσαι. Άρα ήθελε να δείξει ποιος είναι κι αυτό είναι φυσιολογικό».

Μετά την επίθεση με τα χημικά στη Ντούμα ακολούθησαν βομβαρδισμοί από ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία. Ο Άσαντ επιμένει ότι δεν διέταξε αυτός την επίθεση, που άλλωστε «δεν θα συνέφερε την κυβέρνησή του». «Επινόησαν μια ιστορία, είπαν ένα ψέμα κι η κοινή γνώμη σ’ ολόκληρο τον κόσμο και τη Δύση δεν το έχαψε, αλλά αυτοί δεν μπορούσαν να κάνουν πίσω. Έπρεπε να κάνουν κάτι, έστω και σε μικρότερη κλίμακα».

Άσαντ: Να φύγουν οι Αμερικανοί από τη Συρία

Ο Σύρος πρόεδρος είπε ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να αντλήσει διδάγματα από την εμπλοκή της στο Ιράκ και να αποσύρει τις δυνάμεις της από τη χώρα του.

«Οι Αμερικανοί πρέπει να φύγουν. Με κάποιο τρόπο θα φύγουν. Ήλθαν στο Ιράκ χωρίς νομική βάση και κοίτα τι έπαθαν. Πρέπει να πάρουν το μάθημά τους. Το Ιράκ δεν είναι εξαίρεση. Η Συρία δεν είναι εξαίρεση. Ο κόσμος δεν θα ανεχθεί πλέον ξένους σ’ αυτή την περιοχή», είπε.

Υποστήριξε δε ότι το καθεστώς του «άρχισε να ανοίγει το παράθυρο των διαπραγματεύσεων» με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις -μια συμμαχία Κουρδικών πολιτοφυλακών και μετριοπαθών Αράβων ανταρτών- που έχει υπό τον έλεγχό της περιοχές της βόρειας και ανατολικής Συρίας, όπου έχουν αναπτυχθεί αμερικανικές δυνάμεις.

«Αυτή είναι η πρώτη επιλογή. Σε αντίθετη περίπτωση θα καταφύγουμε στο να απελευθερώσουμε αυτές τις περιοχές διά της βίας».

Στην ίδια συνέντευξη είπε ότι μόλις που απετράπη μια σύρραξη μεταξύ των συμμάχων του Ρώσων και των Αμερικανών στη Συρία.

«Φθάσαμε κοντά σε μια άμεση σύγκρουση μεταξύ των ρωσικών και των αμερικανικών δυνάμεων», είπε. Και πρόσθεσε: «Ευτυχώς αυτό απετράπη όχι χάρη στη σοφία της αμερικανικής, αλλά της ρωσικής ηγεσίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία Μπασάρ Αλ Άσαντ ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ