Το πάντρεμα του κρασιού με το τυρί μπορεί για πολλούς να αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό, ωστόσο, δεν είναι όσο ταιριαστό ακούγεται.
Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζεται η ειδικός Αμέλια Σίνγκερ, η οποία αναφέρει στο Business Insider πως το τυρί δεν ταιριάζει με το κόκκινο κρασί, όταν «το τυρί μπορεί να έχει αρκετή οξύτητα, ιδιαίτερα εάν πρόκειται για κατσικίσιο ή πρόβειο, και το κόκκινο κρασί δεν έχει την ίδια οξύτητα και έχει αρκετές τανίνες και αλκοόλ».
Ο γενικός κανόνας θέλει το κόκκινο κρασί να συνοδεύει κόκκινο κρέας και το λευκό να ταιριάζει με ψάρια και πουλερικά, ωστόσο, οι σομελιέ γνωρίζουν πως το θέμα είναι πιο περίπλοκο.
Ειδικοί ανέφεραν στο Refinery 29: «Κόκκινα κρασιά, όπως το Pinot Noir, μπορούν να ταιριάξουν με πιο ευαίσθητες γεύσεις, ενώ υπάρχουν αρκετά λευκά που συνδυάζονται με πιο έντονες».
Οι σομελιέ φαίνεται πως συμφωνούν πως η σαμπάνια αποτελεί εξαιρετική επιλογή όταν στο πιάτο υπάρχει μπριζόλα.
«Αυτό που οι περισσότεροι δεν συνειδητοποιούν είναι πως η σαμπάνια στην πραγματικότητα είναι πιο ευέλικτη από κάθε άλλο κρασί», αναφέρει η ειδική στη σαμπάνια Kyla Kirkpatrick.
Το «πάντρεμα» σαμπάνιας-μπριζόλας υποστηρίζει και ο επικεφαλής σεφ της Newmarket Racecourses, εξηγώντας στον Independent: «Τα λεπτά αλλά πολύπλοκα στρώματα της σαμπάνιας, σε συνδυασμό με τις ωραίες φυσαλίδες, λειτουργούν αρμονικά με τη ζουμερή υφή του ελαφρώς μαγειρεμένου κρέατος. Είναι διασκεδαστικό και διαφορετικό και πραγματικά λειτουργεί».
Φωτογραφίες: Shutterstock