Το πάντρεμα του κρασιού με το τυρί μπορεί για πολλούς να αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό, ωστόσο, δεν είναι όσο ταιριαστό ακούγεται.
Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζεται η ειδικός Αμέλια Σίνγκερ, η οποία αναφέρει στο Business Insider πως το τυρί δεν ταιριάζει με το κόκκινο κρασί, όταν «το τυρί μπορεί να έχει αρκετή οξύτητα, ιδιαίτερα εάν πρόκειται για κατσικίσιο ή πρόβειο, και το κόκκινο κρασί δεν έχει την ίδια οξύτητα και έχει αρκετές τανίνες και αλκοόλ».
Ο γενικός κανόνας θέλει το κόκκινο κρασί να συνοδεύει κόκκινο κρέας και το λευκό να ταιριάζει με ψάρια και πουλερικά, ωστόσο, οι σομελιέ γνωρίζουν πως το θέμα είναι πιο περίπλοκο.
![Ούτε μπύρα, ούτε κρασί -Η σαμπάνια ταιριάζει ιδανικά με την μπριζόλα [εικόνες] | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/shutterstock_1095847970_iefimerida.jpg?itok=g_Zf9amn)
Ειδικοί ανέφεραν στο Refinery 29: «Κόκκινα κρασιά, όπως το Pinot Noir, μπορούν να ταιριάξουν με πιο ευαίσθητες γεύσεις, ενώ υπάρχουν αρκετά λευκά που συνδυάζονται με πιο έντονες».
Οι σομελιέ φαίνεται πως συμφωνούν πως η σαμπάνια αποτελεί εξαιρετική επιλογή όταν στο πιάτο υπάρχει μπριζόλα.
«Αυτό που οι περισσότεροι δεν συνειδητοποιούν είναι πως η σαμπάνια στην πραγματικότητα είναι πιο ευέλικτη από κάθε άλλο κρασί», αναφέρει η ειδική στη σαμπάνια Kyla Kirkpatrick.
Το «πάντρεμα» σαμπάνιας-μπριζόλας υποστηρίζει και ο επικεφαλής σεφ της Newmarket Racecourses, εξηγώντας στον Independent: «Τα λεπτά αλλά πολύπλοκα στρώματα της σαμπάνιας, σε συνδυασμό με τις ωραίες φυσαλίδες, λειτουργούν αρμονικά με τη ζουμερή υφή του ελαφρώς μαγειρεμένου κρέατος. Είναι διασκεδαστικό και διαφορετικό και πραγματικά λειτουργεί».
![Ούτε μπύρα, ούτε κρασί -Η σαμπάνια ταιριάζει ιδανικά με την μπριζόλα [εικόνες] | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/shutterstock_162423065_iefimerida.jpg?itok=zU05pluL)
Φωτογραφίες: Shutterstock