Τι αναφέρει ο διεθνής Τύπος για το παιχνίδι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού - iefimerida.gr

Τι αναφέρει ο διεθνής Τύπος για το παιχνίδι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού

ντέρμπι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι εικόνες από τα επεισόδια του ντέρμπι της ντροπής ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, πληγώνοντας για μία ακόμη φορά το κύρος του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν εκτενή αναφορά στα όσα διαδραματίστηκαν στο ντέρμπι, ξεκινώντας από την 45λεπτη διακοπή της έναρξης του δευτέρου ημιχρόνου εξαιτίας των συγκρούσεων ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και την αστυνομία, αλλά και την οριστική διακοπή του αγώνα στο 83' μετά από την ρίψη μολότοφ στον αγωνιστικό χώρο, που ανάγκασαν τον διαιτητή Τάσο Κάκο να διακόψει οριστικά την αναμέτρηση. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Guardian» και το «Aljazzera», τρία πυροσβεστικά χρειάστηκαν να επέμβουν για να σβήσουν τις φωτιές στις εξέδρες, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 57 προσαγωγές και περισσότερες από 20 συλλήψεις.

Ενδεικτικό είναι και το δημοσίευμα του Reuters, που αναφέρει πως παρότι δεν υπήρχαν οπαδοί του Ολυμπιακού στο γήπεδο, υπήρξε βία που οδήγησε στην αναβολή του αγώνα. «Παρότι δεν υπήρχαν οπαδοί του Ολυμπιακού στο γήπεδο για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, υπήρχαν αρκετή βία και εκρήξεις για να μην τελειώσει το παιχνίδι. Ο Κώστας Κατσουράνης δήλωσε πως "είναι μια από τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου". Κάτι που λέει πολλά, αφού-μεταξύ άλλων-το περσινό παιχνίδι στο "Καραϊσκάκης" είναι χαρακτηριστεί "ντέρμπι της ντροπής", 100 κουκουλοφόροι Έλληνες οπαδοί είχαν επιτεθεί σε Κροάτες πετώντας τους καθίσματα και φωτοβολίδες σε ματς για τα προκριματικά του Euro, ενώ οπαδοί της ΑΕΚ πήγαν το ελληνικό ποδόσφαιρο 100 χρόνια πίσω στον περσινό τελικό του Κυπέλλου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ