Ο Παπαδήμος δεν αποκλείει να είναι πρωθυπουργός και μετά τις εκλογές - iefimerida.gr

Ο Παπαδήμος δεν αποκλείει να είναι πρωθυπουργός και μετά τις εκλογές

Παπαδήμος: Είμαστε στα μισά του δρόμου για την ανάπτυξη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι ξανά πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο κ. Παπαδήμος «ήταν πολύ προσεκτικός ώστε να μην αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι πρωθυπουργός και μετά τις εκλογές, αν δεν θα υπάρχει επαρκής υποστήριξη για έναν εναλλακτικό υποψήφιο».

Παράλληλα, ο κ. Παπαδήμος, υποστήριξε πως στην Ελλαδα υπάρχει μια «ευρεία, σιωπηρή πλειοψηφία Ελλήνων» που θα έκανε τα πάντα για να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη, παρά τις διαδηλώσεις και τα αυστηρά μέτρα λιτότητας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να αποφύγει μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους, για αυτό το λόγο οι πολιτικοί της αρχηγοί είναι έτοιμοι να συνεργαστουν, αφήνοντας στην άκρη τις διαφορές τους και να εφαρμόσουν διαρθρωτικές και φορολογικές μεταρρυθμίσεις.

«Είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε διανύσει περισσότερο από το μισό της διαδρομής για την οικονομική ανάκαμψη - αν και η διαδικασία δημοσιονομικής εξυγίανσης θα διαρκέσει περισσότερο», είπε. «Οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης πρέπει να επιτευχθούν μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια», τόνισε.

Ωστόσο,ο κ. Παπαδήμοςότι η εφαρμογήτου συμφωνηθέντοςπρογράμματος μεταρρυθμίσεων καιτα επιπλέονμέτρα για τηντόνωση της ανάπτυξης,θαμετατρέψουν τον φαύλοκύκλο καθοδικής πορείατηςδημοσιονομικής λιτότηταςκαισυρρίκνωσης της οικονομίαςσε«έ τόνισε ς ναν ενάρετο κύκλο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αύξηση της δραστηριότητας και ταχύτερη δημοσιονομική εξυγίανση. Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να διασφαλιστεί ότι αυτή ήταν η τελευταία αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ