Δεν ολοκληρώθηκε ποτέ το ντέρμπι λόγω σοβαρών επεισοδίων [βίντεο] - iefimerida.gr

Δεν ολοκληρώθηκε ποτέ το ντέρμπι λόγω σοβαρών επεισοδίων [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό δεν τελείωσε ποτέ, καθώς ο διαιτητής της αναμέτρησης, Τάσος Κάκος διέκοψε οριστικά τον αγώνα στο 83ο λεπτό μετά από την ρίψη φωτοβολίδων και αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο και ενώ οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνταν από το 51' με το γκολ του Τζαμέλ Αμπντούν. Είχε προηγηθεί 50λεπτη διακοπή στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου λόγω σοβαρών επεισοδίων εντός και εκτός ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός, βάση του ΚΑΠ, κινδυνεύει με μηδενισμό, βαρύ χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και δυο από το επόμενο. Πριν από τον αγώνα είχαν σημειωθεί επεισόδια έξω από το ΟΑΚΑ, αλλά και εντός γηπέδου, ενώ στο ημίχρονο του ντέρμπι ομάδα 60-70 ατόμων, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δημιούργησε νέα ένταση δίπλα ακριβώς από τα επίσημα του Παναθηναϊκού, ξηλώνοντας καθίσματα και πετώντας σίδερα στους αστυνομικούς, που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Η οριστική διακοπή του αγώνα έγινε στο 83', με τον Τάσο Κάκο να στέλνει τους παίκτες των δύο ομάδων στα αποδυτήρια μετά από την ρίξη φωτοβολίδων και αντικειμένων.

Στο ΟΑΚΑ παίχτηκε και ποδόσφαιρο. Πολύ κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να δίνουν έμφαση στην αμυντική τους λειτουργία και έτσι έλειψαν οι μεγάλες φάσεις από την αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε την μεγάλη χαμένη ευκαιρία μόλις στο δεύτερο λεπτό. Ο Κέβιν Μιραλάς έκανε την επέλαση από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα στην μικρή περιοχή, όμως ο Ζαν Μακούν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στα υπόλοιπα λεπτά οι Πειραιώτες είχαν τρεις τελικές προσπάθειες που δεν ανησύχησαν τον Καρνέζη. Ο Παναθηναϊκός είχε να αντιπαρατάξει στην χαμένη ευκαιρία του Γάλλου μέσου μόλις δύο τελικές προσπάθειες, χωρίς όμως να απειλεί ουσιαστικά την εστία του Μπάλας Μέγιερι. Στο 17' η μακρινή εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των «ερυθρόλευκων», ενώ στο 43' ο Κουίνσι έκανε το σουτ, μετά από ωραία ατομική ενέργεια, η μπάλα κόντρα σε αμυντικό και κατέληξε στην αγκαλιά του Μέγερι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου 50 λεπτών λόγω σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν μέσα και έξω από το ΟΑΚΑ ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και την αστυνομία. Ο Ολυμπιακός κατάφερε στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε να ανοίξει το σκορ στο 51': ο Μακούν έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, ο Τζαμέλ Αμπντούν έκανε την κούρσα από τα αριστερά και με εξαιρετικό πλασέ από την μεγάλη περιοχή έκανε το 0-1. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μετά το γκολ που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να τον κάνει πιο επιθετικό περνώντας στον αγώνα τον Γιώργο Καραγκούνη στη θέση του Βιτόλο στο 57'. Οι «πράσινοι» πήραν την κατοχή της μπάλας, προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως δεν απείλησαν ουσιαστικά, με εξαίρεση την κεφαλιά του Ζεκά στο 75' που πέρασε άουτ, ύστερα από σέντρα του Χριστοδουλόπουλου. Στο 82' υπήρξε νέα διακοπή στον αγώνα μετά από ρίψη αντικειμένων και φωτοβολίδων στον αγωνιστικό χώρο, με τον διαιτητή της αναμέτρησης, Τάσο Κάκο να δίνει εντολή στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να κατευθυνθούν στα αποδυτήρια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός [Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Μαρίνος(46' λ.τρ. Βύντρα), Σιμάο, Βιτόλο(57' Καραγκούνης), Κατσουράνης, Κουίνσι, Ζέκα(75' Τοτσέ), Χριστοδουλόπουλος.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο(76' Μαρκάνο), Ορμπάιθ, Μανιάτης, Μακούν, Αμπντούν, Καζίμ(63' Τζιμπούρ), Μιραλάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ