Δεκάδες συλλήψεις στην Μόσχα - Εκπομπή αποκάλεσε διαδηλωτες ως «πράκτορες» - iefimerida.gr

Δεκάδες συλλήψεις στην Μόσχα - Εκπομπή αποκάλεσε διαδηλωτες ως «πράκτορες»

Ρωσία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συμπλοκές σημειώθηκαν στην Μόσχα έξω από τα κεντρικά γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΝΤV, με την αστυνομία να προβαίνει σε δεκάδες συλλήψεις.

Στην εκπομπή που το κανάλι στο οποίο μεταδίδεται είναι φιλοκυβερνητικό έγιναν αναφορές για διαδηλωτές πράκτορες, κάτι που εξόργισε πολλούς τηλεθεατές οι οποίοι αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Κυριακή έξω από το κανάλι, φωνάζοντας συνθήματα όπως «ντροπή στο NTV» και «Μία Ρωσία χωρίς τον Πούτιν».

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούσαν στη γενικότερη στάση του φιλοκυβερνητικού καναλιού και ιδιαίτερα στην πρόσφατη ειδική εκπομπή του «Ανατομία μίας Διαδήλωσης». Η εκπομπή υποστήριζε ότι οι διοργανωτές των διαδηλώσεων κατά του Πούτιν πριν τις πρόσφατες εκλογές ήταν πληρωμένοι.

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος περίπου 500 άτομα, και υπό κράτησαν τέθηκαν τουλάχιστον 100, σύμφωνα με την αστυνομία. «Τα σημαντικότερα όπλα του Πούτιν είναι τα ψέματα και η προπαγάνδα, εξίσου σημαντικά για την προστασία του όσο και τα γκλομπ της αστυνομίας» είπε ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Νέμτσοβ, παρών στη συγκέντρωση, λίγο προτού τεθεί υπό κράτηση.

Ανάμεσα σε αυτούς που συνελήφθησαν ήταν και ο Σεργκέι Ουντάλτσοφ, γνωστή προσωπικότητα της αντιπολίτευσης που έχει ήδη τεθεί υπό κράτηση δύο φορές αυτό το μήνα μετά από συμμετοχή του σε διαμαρτυρίες.

Η εν λόγω εκπομπή μεταδόθηκε την Πέμπτη και είχε προκαλέσει κύματα οργής στους κόλπους της αντιπολίτευσης, εκκλήσεις για μποϊκοτάζ του καναλιού και κριτική ακόμη και από δημοσιογράφους του ίδιου του NTV. Ωστόσο, το κανάλι σκοπεύει να μεταδώσει σε επανάληψη την εκπομπή την ερχόμενη εβδομάδα «μετά από απαίτηση του κοινού», όπως αναφέρει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ