Κάθετα αντίθετος στην επιβολή φόρου στα τάμπλετ και τους υπολογιστές δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δ. Καμμένος.
Σημειώνοντας ότι θα δεχθεί καίριο πλήγμα η ασθενέστερη μερίδα του καταναλωτικού κοινού και μεταξύ αυτών και οι φοιτητές και οι σπουδαστές. Η δήλωσε του Δ. Καμμένου:
Αναφορικά με την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας προς ψήφιση, που αφορά στην καταβολή εύλογης αποζημίωσης υπέρ των δικαιούχων του αποκλειστικού δικαιώματος αναπαραγωγής, εκφράζω την πλήρη αντίθεσή μου στην υποχρεωτική επιβάρυνση που τίθεται ως «ψηφιακό τέλος».
Καθίσταται σαφές ότι παρά την επιχειρούμενη κάλυψη νομικών ασαφειών και κενών που υπήρχαν στον υπάρχοντα νόμο, καίριο πλήγμα εξακολουθεί να δέχεται η μεγαλύτερη και οικονομικά ασθενέστερη μερίδα του ελληνικού καταναλωτικού κοινού. Η επιβάρυνση αυτή αποτυπώνεται σε κόστος που ξεπερνά τα 65 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, κόστος στο οποίο θα κληθούν να ανταποκριθούν μεταξύ άλλων φοιτητές, σπουδαστές και εν γένει τα ελληνικά νοικοκυριά που πλήττονται αδιαλείπτως από τέτοιου είδους ρυθμίσεις.
Αξίζει να τονιστεί ότι πλήθος Κρατών – Μελών της Ευρώπης των 28 δεν καταβάλλουν παρόμοιο «ψηφιακό τέλος», ενδεικτικά αναφέρονται τα κράτη της Δανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιρλανδίας, της Κύπρου, του Λουξεμβούργου κ.λπ. . Είναι ολοφάνερο επομένως ότι πέραν της δημοσιονομικής επιβάρυνσης, θα μειωθούν και τα έσοδα των φορολογούμενων επιχειρήσεων. Πλήττεται εντόνως συνεπώς ο βασικός πυλώνας στον οποίο δομείται η σύγχρονη Ελλάδα, προκειμένου να παγιώσει την θέση της στην ψηφιακή εποχή, θέτοντας προσκόμματα τόσο στον πολίτη όσο και στο Δημόσιο.
Η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στα ποσοστά του «ψηφιακού τέλους». Η υφισταμένη κατάσταση και η διαρκής επιβάρυνση θα εξακολουθήσει να υφίσταται αν δεν ληφθούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί η συνεχής πρόσθετη επιβάρυνση των ελληνικών νοικοκυριών.