Όταν αποφασίσει κάποιος να κάνει τη.... γουρουνιά του σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από τις τηγανιτές πατάτες.
Όσο όμως αγαπημένο και κοινό φαγητό κι αν είναι οι τηγανιτές πατάτες, άλλο τόσο δύσκολο είναι να πετύχει κανείς το τέλειο αποτέλεσμα. Και όπου τέλειο αποτέλεσμα σημαίνει ότι οι τηγανιτές πατάτες πρέπει να είναι τραγανές απ' έξω και μαλακές μέσα.
Μια απλή συνταγή που περιλαμβάνει μόνο δυο υλικά υπόσχεται ότι προσφέρει αυτό το τέλειο αποτέλεσμα και τις καλύτερες τηγανιτές πατάτες που έχετε φάει ποτέ.
Τα δύο υλικά που απαιτούνται είναι πατάτες και ελαιόλαδο.
Τα υλικά είναι λίγα αλλά η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή όσο φαντάζεστε... Αντίθετα για τέλειες τηγανιτές πατάτες, τραγανές απ' έξω και μαλακές μέσα απαιτείται χρόνος και υπομονή.
Το τηγάνισμα, μάλιστα, προκειμένου να έχουμε τέλειες τηγανιτές πατάτες, γίνεται σε δυο χρόνους με σκοπό στο ενδιάμεσο ο πατάτες να παγώσουν.
Η διαδικασία αναλυτικά
- Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες πάχους δυο εκατοστών και στη συνέχεια σε μπαστουνάκια.
- Τις ξεπλένουμε για να φύγει το άμυλο.
- Βράζουμε τις πατάτες, αρχικά σε υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια σε χαμηλότερη, μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζετε τις πατάτες και τις στεγνώνετε σε μια πετσέτα.
- Βάζετε τις πατάτες στο ψυγείο για δυο ώρες.
- Αφού παρέλθει το δίωρο, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε σε ένα βαθύ τηγάνι. Μόλις κάψει βάλτε τις πατάτες σας και τηγανίστε τις στους 150 βαθμούς, για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια στραγγίστε τις πατάτες και βάλτε τις ξανά στο ψυγείο για δυο ώρες.
- Μετά το δίωρο ξαναζεστάνετε το λάδι στους 180 βαθμούς και μόλις κάψει ρίξτε μέσα τις πατάτες και τηγανίστε τις για 8 λεπτά.
- Όταν οι τηγανιτές πατάτες σας πάρουν αυτό το χαρακτηριστικό χρυσό χρώμα είναι έτοιμες.
- Πασπαλίστε τις τηγανιτές πατάτες σας με αλάτι και σερβίρετέ τις.