«Η ΑΕΚ είναι ιδέα και δεν πρέπει να πεθάνει» - iefimerida.gr

«Η ΑΕΚ είναι ιδέα και δεν πρέπει να πεθάνει»

ΑΕΚ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Αντρέας Δημητρέλος και ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου απηύθυναν δραματική έκκληση προς τον κόσμο της Ένωσης να αναλάβει δράση προκειμένου η ομάδα να βγει από την δυσχερέστατη οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται.

«Θα ήθελα αρχικά να σας εκφράσω τη στεναχώρια μου. Το Δ. Σ. έχει κάνει τα πάντα για να μην είμαστε σε αυτή την κατάσταση, που τη θεωρώ τραγική. Η ΑΕΚ πρέπει να βρει ένα συγκεκριμένο ποσό για να συνεχίζει να ελπίζει. Δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα να συγκεντρώσουμε τα ποσά που χρειάζονται. Είναι ένα νούμερο αυτή τη στιγμή το οποίο το Δ. Σ. προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει, αλλά νομίζω ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα.

»Στο χθεσινό Δ. Σ. μετά από μαραθώνιες κουβέντες που κάναμε καταλάβαμε ότι η ΑΕΚ είναι πλέον μόνη της. Γι' αυτό το λόγο απευθυνθήκαμε σε τρεις κατηγορίες που μπορούν κατά τη γνώμη μας να βοηθήσουν: η πρώτη κατηγορία είναι των ανθρώπων που είτε έχουν την οικονομική δυνατότητα είτε κάποιες γνωριμίες. Η δεύτερη κατηγορία είναι κάποια άτομα που έχουν υπάρξει όλα τα χρόνια στην ΑΕΚ και μπορούν να βοηθήσουν. Η τρίτη κατηγορία είναι ο κόσμος. Δυστυχώς τον βάζουμε πάλι μπροστά. Και εγώ μέσα στον κόσμο είμαι και έχω κουραστεί να μου λένε βοήθησε, βοήθησε. Μπορεί ο κόσμος να βοηθήσει την ΑΕΚ, όμως δεν θα είναι αυτός υπεύθυνος αν δεν βρεθούν τα χρήματα», τόνισε αρχικώς ο κ. Δημητρέλος και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα χρήματα που απαιτούνται για αν βγει η ομάδα από το οικονομικό αδιέξοδο:

«Τα νούμερα που χρειάζεται η ΑΕΚ χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Η πρώτη είναι αυτά που χρωστάμε σε παίκτες πρώην και νυν. Έχουμε συγκεντρώσει χρήματα τα οποία έχει δώσει ο κ. Παππάς, μέσω του κ. Χατζηϊωάννου, και είναι 500.000 ευρώ. Αναμένουμε 300.000 ευρώ από επιστροφές της Superleague μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ΟΠΑΠ και είναι άλλες 300.000 ευρώ από τον κ. Νοτιά. Είναι περίπου 1,1 εκατ. ευρώ και θα πρέπει να καλύψει ανάγκες 3,6 εκατ. ευρώ. Ψάχνουμε δηλαδή 2,5 εκατ. ευρώ.

»Με βάση τη συμφωνία που έχουμε κάνει με τους αθλητές πρέπει να πληρωθούν μέχρι 20 Μαρτίου. Υπάρχει η δυνατότητα να παρατείνουνε την προθεσμία 4-5 μέρες ακόμα. Με την εφορία ήδη βρισκόμαστε σε κάποιες διαδικασίες. Έχουμε κάνει ήδη μία ρύθμιση που έχουμε εκπληρώσει, ενώ έχουμε ακόμα 2-3 ρυθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

»Αισθάνομαι ότι οι ώρες είναι πολύ κρίσιμες. Η προσπάθειά μου είναι για την ΑΕΚ. Δεν έχω προσωπικό όφελος και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή καλώ όλους, είτε είναι επώνυμοι είτε όχι, να κάνουν κάτι. Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. Είναι κουραστικό, αλλά θέλω να πειστούν όλοι, ότι η ΑΕΚ είναι ιδέα και δεν πρέπει να πεθάνει».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου είπε: «Φοβάμαι πως αν ο κόσμος δεν καταλάβει ότι πρέπει αυτός να πάρει την ΑΕΚ στις τύχες του ίσως και να μην υπάρχει ομάδα. Πολλοί θα πουν ότι δεν είναι δυνατόν να λέμε στον κόσμο συνέχεια να βάζει πλάτη. Παλαιότερα τον καλούσαμε με άλλο τρόπο: να έρθει στο γήπεδο, να πάρει διαρκείας. Ευθύνες υπάρχουν, όλοι τον ξέρουμε. Όμως αυτές τις 14 μέρες που απομένουν δεν πρέπει να αναλωθούμε στο ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Τώρα προέχει η σωτηρία της ΑΕΚ και μετά την 31η Μαρτίου να δούμε ποιος έχει ευθύνες.

»Δεν περιμένω την έκπληξη προς τους μετόχους, παρότι μέσα μου έχω την κρυφή ελπίδα πως θα ευαισθητοποιηθούν έστω και την ύστατη στιγμή. Θέλω να πω στον κόσμο της ΑΕΚ ότι πρέπει να βοηθήσει την ΑΕΚ μας. Δεν θέλω να σκεφτεί ότι έρχεται να βοηθήσει και να καλύψει τα χρέη των άλλων, έστω κι αν αυτό στην ουσία συμβαίνει. Πρέπει να ξεκινήσει μία προσπάθεια ώστε η ΑΕΚ να ξεφεύγει από τους μετόχους. Πρέπει ο κόσμος αυτή τη στιγμή να συμπαρασταθεί. Να μη γυρίσει την πλάτη. Έγινε μία προσπάθεια με τους Supporters, γίνεται τώρα με το Θεμέλιο.

»Δεν πρέπει να περιμένουμε την τελευταία μέρα. Δεν πρέπει να το δούμε ότι πληρώνουμε τα δικά τους χρέη. Πρέπει να το δούμε ότι πάμε να σώσουμε την ΑΕΚ. Είναι κάτι το πολύτιμο. Είμαστε τόσοι πολλοί που αν κάνουμε μία κίνηση, όλοι, έστω και συμβολική, η ΑΕΚ θα σωθεί. Πρέπει να πάψει ο κόσμος να πληρώνει μόνο ένα εισιτήριο και να έρχεται απλά στο γήπεδο. Πρέπει να γίνει μέτοχος. Το γιατί βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο, δεν είναι ώρα να το αναλύσουμε. Όλοι το ξέρουμε. Ζητάω από τον κόσμο της ΑΕΚ, παρότι είναι θυμωμένος και έχει απόλυτο δίκιο, να το κάνει. Να τα βάλουμε όλα στην άκρη και να σώσουμε την ΑΕΚ, γιατί η ΑΕΚ ήταν και πρέπει να παραμείνει ιδέα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ