Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποιος που να μην έχει ακούσει από τη μητέρα του «Μην βγεις με βρεγμένα μαλλιά έξω, θα αρρωστήσεις».
Αντρες και γυναίκες, μικροί και μεγάλοι έχουν ακούσει αυτή την ατάκα, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται από καμία επιστημονική εξήγηση.
Υπάρχουν τόσοι πολλοί μύθοι σχετικά με την υγεία, τη διατροφή και την άσκηση, με αποτέλεσμα να μην ξέρετε τι να πιστέψετε και τι όχι.
Ας δούμε τους μύθους που καλό θα ήταν να αγνοείτε:
Βγαίνοντας έξω με βρεγμένα μαλλιά, θα κρυώσετε
Αυτό είναι μάλλον κάτι που σας έχει πει η μητέρας, αλλά δεν έχει σχέση με την αλήθεια.
Εάν αρρωστήσετε σημαίνει πως έχει τον ιό ήδη στον οργανισμό σας και κάποια στιγμή θα έχετε κάποιο ζήτημα υγείας, είτε τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα ή στεγνά.
Η αναπλήρωση ύπνου τα ΣΚ δεν ισχύει
Ολη την εβδομάδα τρέχετε με αποτέλεσμα να μην κοιμάστε πολλές ώρες. Ετσι, όταν έρχεται το σαββατοκύριακο θεωρείτε πως εάν κοιμηθείτε παραπάνω, θα αναπληρώσετε ύπνο.
Το μόνο που θα καταφέρετε, εάν κοιμηθείτε το μεσημέρι της Κυριακής, είναι να μην σας παίρνει ο ύπνος το βράδυ και να έχετε ξανά «θέμα».
Οι υδατάνθρακες παχαίνουν
Οι υδατάνθρακες είναι παντού, σε κάθε φαγητό. Μπορεί να έχουν μπει στο στόχαστρο πολλών τα τελευταία χρόνια και να τους αποφεύγουν μανιωδώς, ωστόσο, αποτελούν μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.
Βοηθούν τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου, της καρδιάς, των μυών και του νευρικού συστήματος.
Φυσικά, δεν χρειάζεται να τους αποκλείσετε από τη διατροφή σας, για να μην παχύνετε, καθώς παίζουν σημαντικό ρόλο στη συνολική διάθεση και απόδοση.
Πρέπει να πίνετε 8 ποτήρια νερό την ημέρα
Το νερό είναι πηγή ζωής, όπως είναι γνωστό. Υπάρχει, λοιπόν, η πεποίθηση πως πρέπει να πίνετε 8 ποτήρια νερό την ημέρα προκειμένου να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός και να έχετε λαμπερό δέρμα.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού κάθε οργανισμός έχει τις δικές του ανάγκες.
Πρέπει να μην κάνετε «κρακ» τα δάχτυλά σας
Εάν σας αρέσει να κάνετε «κρακ» τα δάχτυλά σας και κάθε φορά που τα «σπάτε» σκέφτεστε πως πρέπει να κόψετε αυτή τη συνήθεια, μην ανησυχείτε.
Δεν υπάρχει έρευνα που να συνδέει την αρθρίτιδα με το «κρακ» των δαχτύλων, καθώς η συγκεκριμένη πάθηση είναι σχεδόν αναπόφευκτη μετά από κάποια ηλικία.