Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα εφαρμόζει με παρρησία το πρόγραμμα διάσωσης - iefimerida.gr

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα εφαρμόζει με παρρησία το πρόγραμμα διάσωσης

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα εφαρμόζει με παρρησία το πρόγραμμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF) ανακοίνωσε την έναρξη ενός προγράμματος έκδοσης ομολόγων για την επόμενη εβδομάδα, ενώ διαπίστωσε ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο εξόδου από την κρίση «δουλεύει».

«H Ελλάδα εφαρμόζει με παρρησία το πρόγραμμα διάσωσης», δήλωσε.

Παράλληλα, συμφωνα με τον Κλάους Ρέγκλινγκ, στα 109,1 δισ. ευρώ ανέρχεται η συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται 48 δισ. ευρώ, τα οποία θα παράσχει το Ταμείο με τη μορφή δικών του ομολόγων για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μέσα στις προσεχείς εβδομάδες.

Δεν έχει την ίδια γνώμη όσον αφορά στην πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρας μας, ο γερμανός τραπεζίτης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Γιοργκ Άσμουσεν, ο οποίος αναγνωρίζει πως έχουν γίνει μεν πολλά για την Ελλάδα, αλλά αυτά «δεν αποτελούν παρά μόνο το πρώτο βήμα» για τη διάσωση της χώρας. «Έξι ή επτά βήματα απομένουν ακόμη να γίνουν», δήλωσε χθες το βράδυ ο Άσμουσεν μιλώντας σε εκδήλωση στο Φράιμπουργκ.

Ο ευρωτραπεζίτης, εκτίμησε ότι οι πρώτες αντιδράσεις της αγοράς στο νέο τριετές δανειακό πρόγραμμα που διοργάνωσε η Ευρωτράπεζα για να τονώσει τη ρευστότητα των εμπορικών τραπεζών ήταν «θετικές». Ο Άσμουσεν υποστήριξε ότι «το ευρώ είναι σταθερό» και πρόσθεσε ότι «η ΕΚΤ ερμηνεύει τα στατιστικά στοιχεία που συλλέγει λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι ο κίνδυνος να ξεμείνει από πιστώσεις η ευρωζώνη έχει παρέλθει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ