Πενταμελής οικογένεια πίσω από τη νέα επίθεση αυτοκτονίας στην Ινδονησία [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Πενταμελής οικογένεια πίσω από τη νέα επίθεση αυτοκτονίας στην Ινδονησία [εικόνες & βίντεο]

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια οικογένεια με πέντε μέλη, μεταξύ των οποίων ένα παιδί 8 ετών, πραγματοποίησε την επίθεση αυτοκτονίας που έγινε νωρίτερα σήμερα έξω από κτίριο της αστυνομίας στην πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας

Τα πέντε μέλη της οικογένειας αυτής, που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν και ανατινάχθηκαν στο σημείο ελέγχου που βρισκόταν έξω από το αστυνομικό τμήμα στο οποίο έγινε η επίθεση, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αρχηγός της αστυνομίας Τίτο Καρνάβιαν.

Το παιδί επέζησε και αναρρώνει, πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ οι άλλοι τέσσερις δράστες της επίθεσης είναι νεκροί.

CCTV footage shows two individuals on a motorbike detonating a bomb at the gate of #Surabaya police station (Mapolrestabes) at 8.50 a.m. this morning, injuring police officers. pic.twitter.com/UBdurtqT2z

Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί και έξι πολίτες.

Πενταμελής οικογένεια πίσω από τη νέα επίθεση αυτοκτονίας στην Ινδονησία [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Ο πρόεδρος της χώρας, Τζόκο Γουϊντότο, χαρακτήρισε «δειλές και απάνθρωπες» τις επιθέσεις. «Δεν θα κάνουμε κανένα συμβιβασμό στην ανάληψη δράσης για να σταματήσουμε την τρομοκρατία», τόνισε.

Πλάνα από κλειστό τηλεοπτικό κύκλωμα παρακολούθησης που μετέδωσε η ινδονησιακή τηλεόραση εικονίζουν μια μοτοσικλέτα που φθάνει στο σημείο ελέγχου πλάι σε ένα αυτοκίνητο και κατόπιν εκρήγνυται, καθώς την πλησιάζουν αστυνομικοί. Στη μοτοσικλέτα επέβαιναν ένας άνδρας, ο οποίος οδηγούσε, και μία γυναίκα.

Πενταμελής οικογένεια πίσω από τη νέα επίθεση αυτοκτονίας στην Ινδονησία [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν η επίθεση στη βάση της αστυνομίας συνδέεται με τις επιθέσεις αυτοκτονίας χθες, Κυριακή, μιας άλλης οικογένειας ισλαμιστών μαχητών, σε τρεις εκκλησίες και πάλι στη Σουραμπάγια, στην Ανατολική Ιάβα, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 40.

Ο υπουργός που είναι αρμόδιος για θέματα ασφαλείας στην Ινδονησία δήλωσε πριν από λίγο ότι η αστυνομία υποστηριζόμενη από τον στρατό θα ενισχύσει την ασφάλεια στη χώρα μετά τις αιματηρές αυτές επιθέσεις που αποδίδονται σε ισλαμιστές.

Πενταμελής οικογένεια πίσω από τη νέα επίθεση αυτοκτονίας στην Ινδονησία [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 2

Χθες μια μητέρα με τις δύο κόρες της που φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά ανατινάχθηκαν σε μια εκκλησία. Ο πατέρας μαζί με δύο γιους του επιτέθηκαν σε δύο άλλες εκκλησίες.

Η αστυνομία λέει ότι η οικογένεια των καμικάζι ήταν μεταξύ εκατοντάδων Ινδονήσιων που επέστρεψαν από τη Συρία, όπου είχαν πολεμήσει στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Οι επιθέσεις, ήταν οι φονικότερες εδώ και πάνω από μια δεκαετία στην Ινδονησία, οι Αρχές της οποίας προσπαθούν εδώ και πολλά χρόνια να περιορίσουν τη δράση ισλαμιστών μαχητών. 202 άνθρωποι, κυρίως αλλοδαποί τουρίστες, σκοτώθηκαν το 2002 στο Μπαλί στη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ