Απίστευτος ρατσισμός! Κόκκινη κορδέλα στους μαθητές - φορείς του ΑΙDS! - iefimerida.gr

Απίστευτος ρατσισμός! Κόκκινη κορδέλα στους μαθητές - φορείς του ΑΙDS!

Απίστευτος ρατσισμός!Κόκκινη κορδέλα στους μαθητές - φορείς του ΑΙDS!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την παγκόσμια κατακραυγή έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ορισμένα σχολεία στην Τανζανία επιβάλλουν στους μαθητές τους, φορείς του AIDS, να φορούν σε εμφανές σημείο στα ρούχα τους μία κόκκινη κορδέλα, ως σημάδι αναγνώρισης της αρρώστια τους, από τους υπολοίπους.

Στην κίνηση αυτή προέβησαν οι καθηγητές των σχολειών μετά τις πιέσεις των γονιών των υγιών παιδιών, ώστε να μπορούν να διακρίνουν τους φορείς και να αποφεύγουν την οποιαδήποτε επαφή μαζί τους για να μην κολλήσουν.

Το γεγονός έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση όλων των αντιρατσιστικών οργανώσεων και των ομάδων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην Τανζανία, δια νόμου απαγορεύεται ο στιγματισμός των ασθενών, ενώ για τους παραβάτες προβλέπεται ακόμη και ποινή φυλάκισης μέχρι τρία χρόνια. Το ότι κάποιος είναι ασθενής θεωρείται απόρρητο προσωπικό δεδομένο, εκτός εάν ο ίδιος (ή οι κηδεμόνες του αν πρόκειται για ανήλικο) αποφασίσει να το κοινοποιήσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ