Επέστρεψαν στο Βέλγιο οι μαθητές που επέζησαν από το τραγικό τροχαίο - iefimerida.gr

Επέστρεψαν στο Βέλγιο οι μαθητές που επέζησαν από το τραγικό τροχαίο

Επέστρεψαν στο Βέλγιο οι μαθητές που επέζησαν του τραγικού δυστυχήματος στην Ελβ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πρώτοι μαθητές που επέζησαν από το τραγικό τροχαίο στην Ελβετία επέστρεψαν χθες βράδυ λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην πατρίδα τους στο Βέλγιο, ενώ οι σοροί των άτυχων μαθητών αναμένεται να φθάσουν σήμερα.

Τα παιδιά τα οποία επέβαιναν στο λεωφορείο την στιγμή του δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε 22 συμμαθητές τους και έξι ενήλικες, έφτασαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μέλσμπρεκ.

Οι σοροί των μαθητών, οι περισσότεροι 11 και 12 ετών, θα μεταφερθούν σήμερα με τρία στρατιωτικά αεροσκάφη C-130, ενώ όπως δήλωσε εκπρόσωπος του βελγικού υπουργείου Εσωτερικών δεν θα υπάρξει καμιά ανακοίνωση για την άφιξη και των υπόλοιπων μαθητών από σεβασμό στα θύματα.

Ημέρα πένθους η σημερινή στο Βέλγιο, όπου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, ειδικά στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στις 11:01 τοπική ώρα, θα ηχήσουν οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του Βελγίου, ενώ τα σχολεία του Χέβερλε και του Λόμελ όπου πήγαιναν οι 46 μαθητές έχουν μετατραπεί σε τόπους προσκυνήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ