Λαγκάρντ: Η Ελλάδα έχει καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα έχει καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην κοπιαστική πορεία της Ελλάδας για να εφαρμόσει τα απαραίτητα αλλά επώδυνα μέτρα σχετικά με την αναδιάρθρωση της οικονομίας της αναφέρθηκε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ μετά από τη συζήτηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το τετραετές δάνειο για την Ελλάδα ύψους 28 δισ. ευρώ.

Η κ. Λαγκάρντ είπε ότι η Ελλάδα έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την εφαρμογή επώδυνων μέτρων ευρείας κλίμακας τα τελευταία δύο χρόνια.

«Το δημοσιονομικό έλλειμμα έχει μειωθεί σημαντικά και η ανταγωνιστικότητα βελτιώθηκε σταδιακά. Ωστόσο, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εξακολουθούν να είναι σημαντικές, με ένα μεγάλο κενό ανταγωνιστικότητας, υψηλό επίπεδο δημόσιου χρέους, και ένα μη κεφαλαιοποιημένο τραπεζικό σύστημα», ανέφερε η κυρία Λαγκάρντ.

«Η επιτυχής διαδικασία ανταλλαγής του χρέους, η ελάφρυνση του χρέους και η μακροπρόθεσμη υποστήριξη από τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, και η δέσμευση των μεγάλων ελληνικών πολιτικών κομμάτων στους στόχους του προγράμματος, παρέχουν σημαντικές πολιτικές διαβεβαιώσεις για το νέο πρόγραμμα», πρόσθεσε

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ